Bulă speculativă? Piaţa criptomonedelor, la un nivel ISTORIC
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Banca Anglie AVERTIZEZĂ: Criptomonedele sunt PERICULOASE
Banca Anglie AVERTIZEZĂ: Criptomonedele sunt PERICULOASE
Valoarea de piaţă a tuturor criptomonedelor a atins luni un maxim istoric de peste 2 trilioane de dolari, dublu faţă de valoarea înregistrată la începutul anului, transmite Agerpres, citând Reuters. Bitcoin reprezintă jumătate din piață.

La nivel global, există peste 4.000 de criptomonede, însă monedele cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Bitcoin, Ethereum, Tether, XRP şi Bitcoin Cash.

Dublarea capitalizării de piaţă a criptomonedelor în decurs de câteva luni a fost stimulată de Bitcoin, care în prezent are o capitalizare de piaţă de peste 1.000 de miliarde de dolari. Următoarele cinci criptomonede, Ether, Binance Coin, Polkadot, Tether şi Cardano, au o capitalizare de piaţă combinată de 422 miliarde de dolari.

"Interesul a început să crească dincolo de Bitcoin şi Ethereum. Pe măsură ce industria continuă să se maturizeze, ne aşteptăm ca mai multe aplicaţii pe bază de blockchain să fie introduse la nivel global, ceea ce va coincide cu o creştere a interesului în alte active alternative", a apreciat Paolo Ardoino, director de tehnologie la platforma de tranzacţionare Bitfinex.

Citește și: Câți români au ales să se pensioneze anticipat. Rezultate ÎNGRIJORĂTOARE
Cotaţia Bitcoin a crescut cu peste 100% în acest an, în timp ce Ethereum a câştigat aproape 190%. Ambele criptomonede au depăşit cu mult performanţele activelor tradiţionale, graţie intrării pe piaţă a unor companii de tip mainstream şi a unor mari investitori precum constructorul auto Tesla Inc şi banca BNY Mellon.

Monedele virtuale sunt o reprezentare digitală a valorii care nu este emisă sau garantată de o bancă centrală sau de o autoritate publică, nu este în mod obligatoriu legată de o monedă instituită legal şi nu deţine statutul legal de monedă sau de bani, dar este acceptată de către persoane fizice sau juridice ca mijloc de schimb şi care poate fi transferată, stocată şi tranzacţionată în mod electronic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...


pixel