BUGET2021. Află toate DETALIILE despre BANI
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Guvernul îi scuteşte pe donatorii de celule stem de plata CASS timp de 10 ani
Guvernul îi scuteşte pe donatorii de celule stem de plata CASS timp de 10 ani
BUGETUL2021. Află câți bani se duc către Ministere.

Bugetul ANSVSA

Bugetul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru anul 2021 a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Senatorii şi deputaţii au avizat bugetul ANSVSA cu 24 de voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi o abţinere. Bugetul ANSVSA propus pentru 2021 este de 1,068 miliarde de lei, în creştere cu 6,84% faţă de 2020.

Virgil Popescu: Situaţia minerilor este rezolvată

Bugetul Ministerului Energiei

Bugetul Ministerului Energiei a primit, joi, aviz favorabil în comisiile reunite de specialitate, cu 32 voturi "pentru" şi 18 "împotrivă". Ministerul Energiei are un buget total propus pentru acest an de 1,135 miliarde de lei. 

Bugetul Ministerului Economiei

Bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a primit, joi, aviz favorabil din partea Comisiilor parlamentare de specialitate reunite, cu 32 de voturi ''pentru'' şi 17 ''împotrivă''.

MEAT are prevăzute pentru 2021 credite bugetare de 6,596 miliarde lei şi credite de angajament de 9,198 miliarde lei. Cheltuielile de personal sunt prevăzute la 130,5 milioane de lei, iar pentru bunuri şi servicii este alocată o sumă de 41,99 milioane de lei.

Bugetul Ministerului Agriculturii

Bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru anul 2021 a primit joi aviz favorabil din partea Comisiilor reunite de specialitate din Parlament.

Senatorii şi deputaţii au avizat bugetul MADR cu 25 de voturi "pentru" şi 20 "împotrivă".

Ministerul Agriculturii figurează în proiect cu credite bugetare de 26,006 de miliarde lei (plus 10,38%) şi credite de angajament de 38,305 miliarde lei (plus 58,96%).

"Proiectul de buget al MADR pe anul 2021 are o sumă totală de 26 miliarde de lei, înregistrează o creştere de 9,4% faţă de execuţia bugetară a anului precedent. Este structurat pe trei surse de finanţare: bugetul de stat - 25,921 miliarde de lei, sume care sunt asigurate din această sursă de finanţare şi vizează următoarele categorii de cheltuieli: cheltuieli de personal ale instituţiilor finanţate integral de la bugetul de stat - 674 milioane de lei, bunuri şi servicii - 103,66 milioane de lei, subvenţii şi sume destinate acordării ajutoarelor de stat şi de minimis având susţinerea financiară de la bugetul de stat, circa 1,249 miliarde de lei", a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în comisiile de specialitate reunite.

De asemenea, circa 1,765 miliarde de lei reprezintă transferuri intre unităţi ale administraţiei publice, alocaţii în completare pentru instituţiile finanţate mixt.

Oros a precizat că aproximativ 350 de milioane de lei vor fi alocate pentru continuarea proiectelor de investiţii pentru reabilitarea infrastructurii principale de irigaţii, cu o creştere cu aproximativ 17,8% faţă de realizările anul trecut, iar 207,45 milioane de lei vor merge pentru realizarea Recensământului General Agricol din 2021.

Proiectul de buget a fost votat fără niciun amendament, cel mai dezbătut vizând suplimentarea cu suma de un miliard de lei pentru plata despăgubirilor cauzate de secetă pentru culturile de primăvară. Acesta nu a fost acceptat întrucât au existat 21 de voturi "împotrivă", 21 "pentru" şi patru abţineri. Ministrul Agriculturii a menţionat că a votat împotrivă, pentru că "acum nu sunt bani".

"Nu puteam să votez pentru, dacă ştiu sigur că nu sunt bani. Nu pot să fiu populist. Din nefericire acum nu sunt bani", a comentat votul său ministrul Agriculturii.

Pentru următorii doi ani, 2022 şi 2023, bugetul MADR este estimat în proiect la 23,23 miliarde de lei pe credite de angajament şi la 23,44 miliarde de lei pe credite bugetare, iar pentru 2023, sumele prevăzute sunt de 23,26 miliarde de lei, respectiv 23,28 miliarde de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum cad românii victime ale fraudelor online. Raport Revolut

Revolut prezintă primul său raport global despre...

Cât pierd companiile din cauza angajaţilor nefericiţi

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea, însă în...

Tranzacţie pe piaţa românească de software

Adnumus intermediază cu succes achiziția de către Eleco...

Comic Con Romexpo 2024. Explozia culturii "Pop&Geek"

Comic Con București 2024 a fost un eveniment dedicat...

Modificare a Codului Muncii, în Senat. Schimbările propuse

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Proiect pentru creşterea contribuţiei la Pilonul II

A fost depusă la Senat o propunere legislativă privind...

Cine se află în spatele mărcii de pantofi Jacques Solovière?

Jacques Soloviere. Un nume care te duce cu gândul la un...

Legea ANL a suferit schimbări majore

Legea ANL a fost recent modificată substanțial.

Ora adevărului pentru patru din cei Șapte Magnifici

Tesla, Meta, Microsoft și Alphabet își vor publica,...

Rețeaua energetică a Ucrainei, mutilată

Sectorul energetic ucrainean a fost extrem de afectat în...

2023, an record pentru încălzirea oceanelor

Potrivit raportului Copernicus, temperatura medie a...


pixel