Bogdan Neacșu (CEC): Este îmbucurător interesul pentru dezvoltarea infrastructurii
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Bogdan Neacșu
Bogdan Neacșu
Bogdan Neacșu, prim vicepreședintele CEC, a declarat în cadrul conferinței Upgrade Romania - Ediția II: Soluții pentru finanțarea marilor proiecte de investiții ale României, că România are o creștere a PIB de 4,4%, lucru care înseamnă o decelerare a creșterii economice, ceea ce semnifică faptul că trebuie ca fiecare din decidenții din economie să acționeze cu responsabilitate.

Șeful CEC a apreciat că lichiditățile din domeniul bancar trebuie luate din segmentele care au excedent și plasae în zonele unde este nevoie de finanțare.

”Rolul CEC, și a oricărui bancher, este să ne plasăm în mijlocul proiectelor și să le facem finanțabile, să le asigurăm finalitate. Trebuie să jucăm rolul intermediarului financiar, ” a spus Neacșu și a mai adăcugat că: ”CEC, banca cu cea mai lungă tradiție din România, împlinim 155 de ani, ne-am jucat rolul de a sprijini proiecte de infastructură, care ajută la dezvoltarea României.”

Sorin Scarlat (CNAIR): Trebuie să monitorizăm și să intervenim pentru realizarea lucrărilor

”Este foarte important să dezvoltăm comunitățile locale, cu antreprenori locali și persoane fizice care ajută la dezvoltarea acelui ”microsistem” local”, a ținut să precizeze prim vicepreședintele CEC.

Neacșu a spus că bancherii trebuie să înțeleagă proiectele și cum să le finanțeze pentru a găsit soluțiile de finanțare.

”Traversăm o perioadă foarte complexă trebuie să înțelegem aspectele. cum prioritizare pentru a asigura tranziția echilibrată și menținerea indicatorilor la un nivel echilibrat”, a punctat Bogdan Neacșu și și-a exprimat bucuria că există interes pentru dezvoltarea infrastructurilor din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel