Bogații lumii se tem de recesiune și iau deja măsuri. Ce fac
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Prudența te scapă de neplăceri
Prudența te scapă de neplăceri
Mai mult de jumătate dintre familiile ultra bogate ale lumii nutresc convingerea că anul viitor va fi recesiune. Prin urmare, au început deja pregătirile pentru eventuale seisme economice. 

Un grup de cercetărori canadieni ai Universității din Columbia Britanică au intervievat, în cadrul unui sondaj, 360 dintre familiile ultra bogate ale lumii. Principalul criteriu de selecție a intervievaților a fost un venit mediu anual de 1,2 miliarde de dolari.

S-a constatat, astfel, că 55% dintre aceste familii deținătoare a unor averi fabuloase se pregătesc pentru o viitoare recesiune și, potrivit estimărilor lor, ar urma să se producă încă de anul viitor.

Potrivit CNBC, care citează rezultatele sondaje, 45% dintre respectivele familii și-au revizuit strategiile de investiții, mizând acum pe obligațiuni și active imobiliare. Alte 42% din totalul celor 360 care au răspuns la chestionar, își sporesc rezervele monetare. ”Suntem prudenți în afaceri, pentru că piețele sunt deja cuprinse de un fel de febră, de agitație”, a explicat unul dintre repondenții din America de Nord.

Citește și Greșeala vieții. Ce regretă fondatorul Microsoft, Bill Gates

Principalul motiv de îngrijorare îl constituie, desigur, escaladarea războiului comercial dintre China și Statele Unite. ”Cine știe ce se va mai întâmpla cu Brexitul, cu Uniunea Europeană și cine știe cum vor evolua relațiile dintre China și SUA. Sunt mult prea multe întrebări fără răspuns și care pot influența piața. În general, noi credem că sumtem împliniți”, a adăugat același interlocutorul cercetătorilor canadieni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel