Bode: MAI scoate la concurs 150 de funcții
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
MAE face apel ca Ambasada Federației Ruse „să manifeste reținere maximă” în legătură cu incidentul din această dimineață
MAE face apel ca Ambasada Federației Ruse „să manifeste reținere maximă” în legătură cu incidentul din această dimineață
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri, la Timişoara, că 150 de posturi din structurile ministerului vor fi scoase la concurs, iar practica numirii împuterniciţilor în funcţii va rămâne una excepţională.

"Am anunţat că vom declanşa procedurile pentru organizarea de concursuri transparente, pentru ocuparea funcţiilor de conducere din structurile noastre. Am demarat această procedură şi începând din această săptămână, 150 de funcţii de conducere din cadrul celor opt structuri ale MAI au fost scoase la concurs. Sunt structuri importante ale MAI care aveau conduceri interimare. Prioritar este (la inspector şef la poliţie, n.r.) să avem o conducere stabilită prin concurs, pentru că avem situaţii în care a fost împuternicit un an şi a expirat acea perioadă. Este o primă etapă a procesului de stabilizare pe funcţii, care are ca scop creşterea eficienţei manageriale a structurii noastre. Prin acest demers tragem un semnal corect în ceea ce priveşte responsabilizarea actului de conducere. Ocuparea prin concurs a funcţiilor de conducere va fi regula şi va avea o dinamică constantă, practica împuterniciţilor în funcţie rămânând una excepţională", a detaliat ministrul Bode.

Citește și: Rabla electrocasnice. Buget EPUIZAT în 90 de minute. Ce urmează

Înaltul demnitar declara, săptămâna trecută, că doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi în aceste posturi de conducere (30% din posturi), ceea ce arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă.

Potrivit acestuia, la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere la nivel central şi judeţean. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel