BNR a lansat o NOUĂ monedă din aur şi o NOUĂ monedă din argint
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
BNR a lansat o NOUĂ monedă din aur şi o NOUĂ monedă din argint
BNR a lansat o NOUĂ monedă din aur şi o NOUĂ monedă din argint
Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic o monedă din aur şi o monedă din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza, conform unui comunicat al instituţiei.

Aversul monedei din aur redă imaginea Palatului "Alexandru Ioan Cuza" de la Ruginoasa, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "500 LEI", stema României şi anul de emisiune "2020".

Aversul monedei din argint redă imaginea Palatului "Alexandru Ioan Cuza" de la Ruginoasa, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", valoarea nominală "10 LEI", stema României şi anul de emisiune "2020".

China produce MILIARDARI într-un timp RECORD

Pe reversul comun al monedelor din aur şi din argint este redat portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, inscripţiile în arc de cerc "ALEXANDRU IOAN CUZA" şi anii între care a trăit "1820-1873".

Monedele din aur şi monedele din argint vor fi ambalate separat, în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese, iar tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 piese. Preţurile de vânzare sunt: 10.400,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 365,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare.

Monedele din aur şi monedele din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din aur şi a monedelor din argint cu tema 200 de ani de la naşterea lui Alexandru Ioan Cuza a avut loc în data de 19 octombrie 2020 şi s-a realizat prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel