BMW, eforturi disperate pentru reducerea pierderilor
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Profitul BMW AG a stagnat în primul trimestru din acest an, deoarece costurile semnificative cu care s-a confruntat industria auto din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19) au forţat grupul german să reducă investiţiile, transmit DPA şi Reuters.

Profitul net s-a situat la 574 milioane de euro, aproape de nivelul înregistrat în primul trimestru din 2019. Totuşi, câştigurile din 2019 au fost afectate de faptul că BMW a pus deoparte 1,4 miliarde de euro pentru amenda primită de la Uniunea Europeană. Companiile germane BMW, Daimler şi Volkswagen au conspirat în mod ilegal în domeniul emisiilor motoarelor diesel, arată rezultatele investigaţiei Comisiei Europene. Cei trei producători auto au încălcat reglementările UE privind concurenţa deoarece s-au înţeles să restricţioneze competiţia în domeniul dezvoltării tehnologiilor verzi menite să limiteze emisiile poluante ale maşinilor.

Miercuri, directorul financiar Nicolas Peter a anunţat că BMW va reduce nivelul investiţiilor de la 5,7 miliarde de euro anul trecut la mai puţin de patru miliarde de euro în 2020.

Chiar dacă cererea pentru maşini noi a scăzut în timpul crizei provocate de pandemie, veniturile BMW au urcat cu 3,5% în primele trei luni din acest an, la 23,3 miliarde de euro.

Profitul operaţional s-a dublat la 1,3 miliarde de euro în primul trimestru, deşi avansul este determinat de provizionale făcute anul trecut pentru amendă.

BMW amână proiectul din Ungaria. Preferă să păstreze banii

"Destul de clar, situaţia rămâne serioasă", cele mai severe efecte economice ale crizei provocate de pandemie fiind aşteptate în trimestrul doi din 2020, a avertizat preşedintele Board-ului, Oliver Zipse.

Marja de profit la divizia auto ar urma să se situeze între 0% şi 3% anul acesta, faţă de estimarea precedentă, de 2-4%.

Miercuri, acţiunile BMW înregistrau la Bursa de la Frankfurt un declin de 2,9%, la 51,99 euro.

Livrările de automobile ale BMW au scăzut cu 20,6% în primele trei luni din acest an, la 477.111 unităţi.

Grupul german BMW va amâna cu un an construcţia fabricii de un miliard de euro din Debrecen, Ungaria, pentru a conserva numerarul, în contextul scăderii cererii, cauzată de extinderea pandemiei, a anunţat miercuri Nicolas Peter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel