Bill Gates: Va fi o CATASTROFĂ mai ÎNFRICOȘĂTOARE decât covid-19
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Deja nu mai este timp
Deja nu mai este timp
Cofondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, prezice o nouă criză, de fapt un dezastru, oricum ceva mai înfricoșător decât crizele, cu toate consecințele lor economice, sanitare și umane, provocate de răspândirea noului coronavirus.

Miliardarul american este convins că în următoarele câteva decenii Planeta albastră, Pământul nostru, se va confruntă cu o criză globală generată de schimbările climatice. De altfel, Gates nu este singurul care lansează astfel de avertisment. Semnale de alarmă similare au venit inclusiv din partea oamenilor de știință, iar studiile efectuate în acest sens confirmă că, sub o formă sau alta, natura se va răzbuna în felul ei. 

”Oricât de îngrozitoare ar fi pandemia, schimbările climatice vor fi și mai înfricoșătoare”, scrie Bill Gates pe blogul său. În opinia sal, pentru evita ceea ce pare, acum, inevitabil, trebuie reduse considerabil emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă. 

Recurgând la cifre și comparând consecințele crizei ecologice cu cele al pandemiei de covid-19, omul de afaceri a arătat că, în medie, gradul de mortalitate în cazul infecției de coronavirus a fost de 14 oameni la 100.000 de locuitori. Potrivit estimărilor întreprinzătorului, în următorii 40 de ani, mortalitatea cauzată de creșterea temperaturii pe Terra va fi aceeași, dar până în 2100 va crește de cinci ori. 

Citește și Veste TRĂSNET: OMS despre tratamentul împotriva COVID-19

Vorbind despre măsurile care se impun, Gates a propus implicarea științei și a inovațiilor pentru a controla emisiile de gaze cu efect de seră. În context, miliardarul subliniază că omenirea nu mai are timp și trebuie să acționeze imediat. ”Va fi nevoie de zeci de ani pentru a crea și pentru a implementa proiectele din domeniul energiei curate”, a explicat cofondatorul Microsoft. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel