Bill Gates. Situația este cumplită! SUA au greșit
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bill și Melinda Gates
Bill și Melinda Gates
Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, i-a îndemnat pe toți să poarte mască medicală pentru a opri pandemia. În ultimă instanță, a spus miliardarul american, nu ”sunt nici cumplit de scumpe și nici înfricoșător de dezagreabile”. De regulă, a continuat, în altă ordine de idei, omul de afaceri, ”Statele Unite joacă un rol important în rezolvarea problemelor lumii. De aceea, în loc să se retragă din Organizația Mondială a Sănătății, America trebuia să se implice activ în activitatea ei și să colaboreze cu alte țări, nu să caute vinovați”.

”Statele Unite au greșit. Într-o situație cumplită, iar SUA au decis să se izoleze”, a adăugat Bill Gates vorbind la o summitul de binefacere organizat anual de revista Forbes și care, pentru prima dată în istorie, s-a desfășurat în regim online. 

”Noi încercăm să unim eforturile diferitelor țări. Șefii de stat și de guvern din Europa încearcă, la rândul lor, să umple vacuumul apărut din cauza lipsei de implicare a SUA”, a spus cofondatorul Microsoft adresându-se celor peste 200 de filantropi care au spus prezent al summitul-online. 

Numărându-se printre primii oameni de afaceri și miliardari ai lumii care au încercat să coordoneze eforturile de dezvoltare a unor vaccinuri și medicamente eficiente împotriva noului coronavirus, Gates a apreciat că pandemia de covid-19 va reprezenta o amenințare atâta timp cât o mare parte a populației planetei nu va fi vaccinată. Adică încă vreo doi ai.

Citește și Coronavirus. Bill Gates: Asta mă sperie cel mai tare

Dar numai dacă două dintre potențialele vaccinuri - cele de la AstraZeneca și Johnson&Johnson -, se vor ridica la nivelul așteptărilor și vor avea efectul scontat. 

În acest context, Bill Gates s-a angajat ca, prin fundația pe care o patronează împreună cu soția lui, Melinda Gates, atunci când se vor găsi tratamentele necesare, ele să ajungă în toate țările lumii, nu doar în cele bogate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel