Urmărește dezbaterea live

Bill Gates nu crede: Nu, covid-19 nu va ucide atât de mulți oameni
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Când vom avea un vaccin
Când vom avea un vaccin
Pandemia de coronavirus este ”un scenariu de coșmar”, dar numărul deceselor provocate de această boală nu va fi atât de ridicat cum au prezis unii și alții, inclusiv președintele Donald Trump, consideră cofondatorul Microsoft, Bill Gates. Zilele trecute, liderul de la Casa Albă a apreciat că, înainte ca epidemia să fie luată sub control, vor muri peste 100.000 de americani.

”Dacă vom respecta cum se cuvine regula distanței sociale, vom scăpa din această situație cu un număr de decese mult mai mic decât cifrele vehiculate de unii și de alții”, a afirmat omul de afaceri într-un interviu pentru Fox News, subliniind că oamenii ”trebuie să conștientizeze că situația este cu adevărat foarte serioasă”.

Gates, care s-a retras de la conducerea Microsoft luna trecută, pentru a se concentra pe activitățile sale filantropice, a insistat că, atâta timp cât opinia publică, nu doar din Statele Unite, ci de oriunde din lume, nu va înțelege gravitatea lucrurilor, bilanțul pandemiei ar putea fi dintre cele mai dramatice din istoria modernă. Dar, dacă se va ține cont de niște reguli foarte simple, în ultimă instanță, și oamenii vor sta în casă, situația se va ameliora până la sfârșitul acestei luni.

Pe când un vaccin

În același timp, miliardarul a avertizat că viața planetei nu va reveni la normal atâta timp cât nu va exista un vaccin. De altfel, Gates, a cărui fundația lucrează deja la mai multe preparate împotriva noului coronavirus, spune că, într-un final ar putea fi găsite chiar două vaccinuri, cele mai bune și eficiente selectate dintr-o gamă mai largă.

Omul de afaceri consideră, de asemenea, că testarea clinică a noilor tratamente și construirea de fabrici noi pentru producerea acestora au un rol major în accelerarea procesului de dezvoltare a vaccinurilor, care va dura, probabil încă un an, cel mult un an și jumătate.

Citește și Planul lui Bill Gates pentru a învinge covid-19. Are trei pași

”Fie că e vorba de stat sau întreprinzător, este greu să investești bani în ceva ce nu știi dacă se va întâmpla sau nu. Dar eu sunt convins că, după uriașul impact al acestei epidemii, banii vor fi cheltuiți așa cum trebuie”, a adăugat Bill Gates.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel