Bill Gates a EȘUAT? A vrut să scape de TOATE, dar a ieșit ALTFEL
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bill Gates
Bill Gates
Miliardarul și cofondatorul Microsoft, Bill Gates, nu a reușit să scape de toate activele de petrol și gaze deținute, în pofida promisiunilor de a nu mai susține  companiile de combustibili fosili.

În noua sa carte, Avoiding Climate Catastrophe, el a relatat cum a parcurs drumul de la scepticul ideii de a renunța la investiții în companii care au legătură cu cărbunele, la susținătoul ei. În realitate însă, a scăpa de astfel de active s-a dovedit o misiune mult prea dificilă, scrie Bloomberg.

„În 2019, am vândut toate participațiile mele directe în companiile de petrol și gaze, la fel și Gates Endowment Trust”, scrie Gates în carte. El a menționat că nu deținea acțiuni la companii pe cărbune de „câțiva ani”. 

În același timp, potrivit datelor publice ale Fundației Gates, la sfârșitul anului 2019, mai mult de 100 de milioane de dolari au rămas în acțiuni și obligațiuni ale companiilor de petrol și gaze, precum Exxon Mobil, Chevron și BP. Fondul nu a dezvăluit volumul investițiilor în aceste companii, notează agenția.

Investițiile în combustibili fosili reprezintau, în 2019, o mică parte din fondul său de 40 miliarde de dolari. Din această sumă, aproximativ 1,2 miliarde de dolari au fost investiți în fonduri mutuale ce pot deține indirect acțiuni la companiilor care lucrează cu combustibili fosili, scrie Bloomberg.

Citește și Viața la bloc se schimbă pentru PENSIONARI. Devine OBLIGATORIU

Bill Gates vrea să renunțe la investiții în companiile bazate pe carbon, dar susține în continuare afaceri ce depind de astfel de resurse. De exemplu, el deține aproximativ 19% din cel mai mare operator de avioane private din lume, Signature Aviation. Și ar putea să-și majoreze participația cu încă 11%.

Se știe că avioanele private emit mult mai mult carbon/pe pasager la fiecare zbor decât călătoriile aeriene comerciale. În cartea sa, Bill Gates explică de ce nu a vândut active de petrol și gaze mai devreme. Potrivit spuselor sale, el nu a înțeles cum refuzul de a investi în anumite companii ar putea opri schimbările climatice, dar ulterior a acceptat ideea din motive morale, 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel