Bilanț COVID-19. Scade numărul deceselor, nu și cel al cazurilor noi
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Au fost efectuate peste 24.000 de teste
Au fost efectuate peste 24.000 de teste
1.311 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv, precizează GCS.

Până sâmbătă, pe teritoriul României au fost confirmate 102.386 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

Un număr de 42.811 persoane au fost declarate vindecate şi 11.052 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare (cifrele privind pacienţii vindecaţi şi cei asimptomatici externaţi sunt în curs de actualizare, ca urmare a unor modificări tehnice survenite la aplicaţia de centralizare a datelor), precizează GCS.

Potrivit sursei citate, până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 2.066.860 de teste. Dintre acestea 24.939 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 14.782 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 10.157 la cerere. 

În același timp, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 27 de decese - 12 bărbaţi şi 15 femei - ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Caraş-Severin, Dolj, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Suceava, Tulcea şi Bucureşti.

Citește și GCS. Crește numărul infectărilor și deceselor provocate de COVID-19

Trei decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, cinci decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi nouă decese la categoria de peste 80 de ani. Conform GCS, 26 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru un pacient decedat nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent. 

Pe de altă parte, un număr de 7.027 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică. La ATI sunt internaţi 467 de pacienţi, precizează sursa citată.

Pe teritoriul României, 10.836 de persoane confirmate cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.733 de persoane se află în izolare instituţionalizată. De asemenea, 36.970 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar 12 - în carantină instituţionalizată. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel