Berlin vrea să salveze conducta rușilor! Ofertă costisitoare pentru SUA
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt mult mai mulți bani care s-ar pierde
Sunt mult mai mulți bani care s-ar pierde
Este de la sine înțeles că, dincolo de gazoductul Nord Stream-2, construit de ruși prin Marea Baltică, supus acum unor uriașe presiuni din partea Statelor Unite, care vor stoparea proiectului, dar care ar transforma Germania într-un jucător cheie pe piața gazelor naturale din Europa și nu numai, este vorba și de salvarea companiilor implicate în construcția acestei magistrale energetice.

Concret, Guvernul german a propus Washingtonului o tranzacție de 1 miliard de euro în schimbul renunțării la sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream-2. În orice caz, așa susține publicația Die Zeit, care citează surse. 

De altfel, încă la începutul lunii august Executivul de la Berlin a anunțat administrația de la Casa Alba, mai întâi verbal, apoi în scris, că Germania este dispusă să finanțeze construcția a două porturi speciale pentru importul de gaze naturale lichefiate (GNL) din SUA. Washington intenționează să exporte GNL în Germania prin terminalele din porturile Brunsbuttel și Wilhelmshaven.

Citește și Merkel a scos cartea Nord Stream 2 în scandalul Navalnîi

Potrivit Die Zeit, propunerea scrisă a Germaniei de a susține construcția terminalelor ”prin alocarea unui miliard de euro” a ajuns la Washington pe 7 august. ”În schimbul acestei oferte, Statele Unite vor permite să nu împiedice finalizarea conductei și lansarea Nord Stream-2”, preia publicația extrase din documentele ministerului german de Finanțe.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel