BERD: Împrumut pentru modernizarea serviciilor de apă în 2 județe
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
România este sprijinită de BERD în absorbţia fondurilor UE în perioada de programare 2021-2027
România este sprijinită de BERD în absorbţia fondurilor UE în perioada de programare 2021-2027
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 de milioane de euro operatorului regional de apă şi canalizare Compania de Apă Oltenia, de această investiţie urmând să beneficieze 400.000 de locuitori din judeţele Dolj şi Gorj, a anunţat, miercuri, banca. 

"Împrumutul acordat de bancă va finanţa extinderea şi reabilitarea serviciilor de apă şi canalizare de care vor beneficia 400.000 de oameni. Peste 100.000 de oameni vor fi conectaţi pentru prima oară la reţeaua de canalizare. Finanţarea va înlesni, de asemenea, implementarea unui program de eficientizare a serviciilor de apă ce are ca scop reducerea pierderilor de apă cu mai mult de 3,2 milioane de metri cubi pe an", se menţionează într-un comunicat al BERD remis miercuri Agerpres.

BERD, optimistă în privința economiei României

De asemenea, banca oferă asistenţă tehnică operatorului de apă pentru implementarea unui program de management al activelor pe termen lung.

Contractul de împrumut a fost semnat miercuri la Londra de către Susan Goeransson, de la BERD, şi directorul general al companiei de Apă Adriana Câmpeanu, în prezenţa primarului municipiului Craiova, Mihail Genoiu, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

BERD cofinanţează, împreună cu Fondul de coeziune al UE, programul regional de investiţii al operatorului de apă, în valoare de 374,62 milioane de euro.

Finanţarea acordată Companiei de Apă Oltenia face parte din Programul de Infrastructură de Apă BERD (EBRD Sustainable Water Infrastructure Facility - "SWIFT"), program care se bazează pe colaborarea pe termen lung cu companiile româneşti din sectorul de apă şi vizează alinierea domeniului la legislaţia, politicile şi practicile UE.

Până în prezent, BERD a finanţat 24 de operatori de apă din România, oferind împrumuturi în sumă totală de 330 de milioane de euro şi mobilizând peste două miliarde de euro finanţare din fondurile UE pentru infrastructura de apă şi canalizare.

BERD este principalul investitor instituţional din România, cu investiţii de peste 8,3 miliarde de euro în diferite sectoare ale economiei româneşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului

Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea...

UE vrea ratificarea unui tratat împotriva pescuitului abuziv

Uniunea Europeană și guvernele a 13 țări au îndemnat...

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...


pixel