BCR, trei luni de grație la plata ratelor de credit
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Banii au fost direcționați deja spre spitale locale
Banii au fost direcționați deja spre spitale locale
BCR poate acorda clienţilor, în funcţie de situaţia individuală, o perioadă de graţie de trei luni la plata ratelor de credit, o reducere a ratei pe o perioadă limitată de timp sau extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunară de plată, au declarat reprezentanţii BCR.

"BCR este o instituţie cu un portofoliu de credite complex şi multe categorii de clienţi şi produse. Avem o experienţă extinsă în ceea ce priveşte măsurile de sprijin al clienţilor cu credite, pe care o aplicăm din 2010, de când am oferit suport pentru peste 200.000 de clienţi. Indiferent de COVID-19, în funcţie de situaţia individuală, BCR are soluţii concrete de reorganizare financiară a relaţiei cu
banca: perioadă de graţie de trei luni la plata ratelor de credit; reducerea ratei la credit pe o perioadă limitată de timp; extinderea perioadei de derulare a creditului, pentru a diminua suma lunară de plată", menţionează sursa citată.

Reprezentanţii BCR susţin că sistemul bancar este solid şi rezistent pentru a găsi soluţii pe termen scurt şi pe termen lung iar băncile româneşti au experienţa unei crize prin care au trecut şi din care au învăţat lecţii valoroase. "Apelul nostru este la calm şi la raţiune pentru că aşa vom găsi cele mai bune soluţii, eficiente şi sustenabile pe termen lung",. afirmă reprezentanţii băncii.

În cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, în linie cu autorităţile de reglementare, vor fi prelungite facilităţile de creditare pentru capitalul de lucru care au scadenţă până la sfârşitul lunii iunie, astfel încât sa le ajute să îşi desfăşoare activitatea normal în această perioadă dificilă.

Citește și CEC Bank amână pentru o lună plata ratelor la toate creditele acordate persoanelor fizice

"Repetăm apelul la calm şi la pregătirea unor soluţii sistemice, alături de autorităţile legislative şi de reglementare, asociaţii patronale şi asociaţii de clienţi. Vom lucra împreună cu clienţii noştri pentru a găsi măsuri adecvate şi personalizate pentru fiecare caz în parte, care să asigure o relaţie normală şi în viitor, fără a genera costuri nesustenabile sau alte probleme pentru aceştia. Este foarte important să gândim pe termen lung soluţii pentru întreaga economie românească - în special soluţii pentru IMM-uri, pentru siguranţa locurilor de muncă, pentru strategii şi măsuri concrete de rezilienţă economică. Aceasta va fi provocarea pe termen lung. Pe termen scurt vom depăşi epidemia, pe termen lung va trebui sa începem să ne pregătim cu sprijin masiv pentru întreaga economie", au mai declarat reprezentanţii băncii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel