BCR: România a demonstrat că se poate transforma într-o "contactless economy"
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cât câștigă angajații Băncii Comerciale Române
Cât câștigă angajații Băncii Comerciale Române
România a demonstrat, în şase săptămâni, că se poate transforma într-o "contactless economy", a declarat, joi, preşedinte executiv al BCR, Sergiu Manea, în cadrul unei conferinţe pe tema situaţiei IMM-urilor după ieşirea din criză.

"Crizele, de obicei, atunci când se întâmplă, expun diferenţa de orientare şi apetit tehnologic între diferitele ţări. Cu cât suntem mai orientaţi în a administra următoarele 24 de ore, cu atât avem riscul să nu putem să luăm trenurile foarte mari, pe care suntem obligaţi să le luăm, pentru că acestea vot ajuta construcţia unei economii sustenabile. Aici mă refer la contactless economy, unde România a demonstrat, în 6 săptămâni, că se poate transforma într-o contactless economy, acolo unde există cerere; la biotehnologie, 3D printing şi manufacturing, robotizare, automatizare, machine learning şi aşa mai departe. Cred că avem obligaţia să ne uităm foarte mult în direcţia asta, şi aici nu e vorba numai de bani, ci de crearea unui mediu antreprenorial care să includă institutele de cercetare şi universităţile, avem o şansă enormă să ne ridicăm în zona de cercetare şi inovare", a afirmat Sergiu Manea.

Amânarea plății creditelor. Banca Transilvania deschide o facilitate de dialog

Pe de altă parte, preşedintele executiv al BCR a cerut ca programul "Romania Tech Nation" să devină o strategie asumată în lupta împotriva efectelor crizei sanitare şi de construcţie a unei economii reziliente.

"Toţi actorii de la masă - antreprenori, ministere respectiv policymakeri, bănci, fonduri de investiţii, să încercăm să completăm acest sistem antreprenorial cu două lucruri importante: furnizorii de capital - incubatoare, acceleratoare, fonduri de capital, fonduri ale statului român orientate în această direcţie. Iar aici o să zic cuvântul magic, vă rog să nu vă supăraţi: 'Romania Tech Nation' să devină o strategie asumată inclusiv în lupta împotriva efectelor crizei sanitare şi de construcţie a unei economii reziliente pe termen mediu şi lung. Şi aici bineînţeles că e o componentă de educaţie foarte importantă, iar educaţie nu înseamnă că băncile predau management financiar antreprenorilor, dar înseamnă şi că antreprenorii, între alţii, predau lecţii de antreprenoriat băncilor", a menţionat Sergiu Manea.

Programul "Romania Tech Nation", propus în 2019 de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, are ca obiective impulsionarea ecosistemului de tehnologie şi antreprenoriat pentru dezvoltarea României, prezentarea proiectelor transformaţionale derulate de către reprezentanţii ecosistemului local de tehnologie şi furnizarea de know-how pentru studenţi şi viitori antreprenori.

Programul "Romania Tech Nation" îşi propune să contribuie la atingerea până în 2025 a următoarelor ţinte: educaţia digitală a unui milion de elevi, 30% smart jobs, înfiinţarea a 5.000 de afaceri digitale/an şi transformare digitală în 6 din 10 IMM-uri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel