BCR a redus unele comisioane. Află despre ce este vorba
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Este o aplicare a Regulamentului UE
Este o aplicare a Regulamentului UE
Banca Comercială Română (BCR) a redus, începând cu luna septembrie, comisioanele percepute pentru plăţile interbancare în euro în Comunitatea Europeană, pe care le aliniază la nivelul celor aplicate plăţilor similare în lei, informează banca printr-un comunicat. 

Astfel, comisionul perceput de BCR pentru plăţile interbancare în lei efectuate la ghişeul bancar (15 lei în cazul persoanelor fizice şi maxim 13 lei pentru persoane juridice, în funcţie de valoarea plăţii), precum şi cel aplicat la tranzacţiile prin internet banking (3 lei pentru persoane fizice şi cel mult 12 lei pentru persoane juridice) vor fi valabile şi pentru transferurile interbancare în euro efectuate către ţări din Comunitatea Europeană (zona SEPA) realizate prin aceleaşi canale de plată.

"Reducerea comisioanelor pentru plăţile interbancare în euro are în vedere punerea în aplicare a Regulamentului UE care prevede alinierea, până la 15 decembrie 2019, a costurilor plăţilor transfrontaliere în euro la cele aferente plăţilor naţionale corespondente", precizează banca.

Comisioanele aplicate de BCR vor fi valabile pentru toate plăţile efectuate în România, cât şi către băncile din Zona Unică de Plăţi în Euro (Single Euro Payments Area - SEPA). Din zona SEPA fac parte toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, la care se adaugă Elveţia, Norvegia, Islanda, Liechtenstein, Monaco şi San Marino.

Citește și 25.761 de oameni au accesat aplicația "Află la ce fond de pensii eşti"

Potrivit reprezentanţilor BCR, comisioanele nu se modifică pentru tranzacţiile efectuate în ţări care nu fac parte din zona SEPA, respectiv 0,20% din valoarea plăţilor efectuate la ghişeele băncii, şi 0,10% din valoarea plăţilor efectuate prin internet banking pentru persoane fizice şi 0,15% pentru persoane juridice; comisioanele aplicate în cazul acestor plăţi au o valoare minimă de 25 de euro.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...


pixel