BBC va acorda 100 de milioane de euro unor programe. Unde se vor duce acești bani
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
BBC a anunţat luni că va aloca 100 de milioane de lire sterline
BBC a anunţat luni că va aloca 100 de milioane de lire sterline
BBC a anunţat luni că va aloca 100 de milioane de lire sterline (110 milioane de euro) unor programe reprezentative care promovează diversitatea, în cadrul unei iniţiative prin care grupul audiovizual britanic doreşte să arate că depune eforturi pentru a combate rasismul, după valul de emoţie apărut pe plan internaţional în urma morţii afro-americanului George Floyd, informează AFP.

Pe lângă conţinuturile care reflectă mai bine diversitatea populaţiei, obiectivul acestui proiect, care se va derula pe o perioadă de trei ani, este acela de a ajunge la un procent de 20% în ceea ce priveşte numărul de profesionişti talentaţi proveniţi din medii sociale diverse şi care vor lucra în cadrul echipelor ce realizează aceste programe comandate, începând din aprilie 2021.

"Asasinarea lipsită de sens a lui George Floyd şi ceea ce ea ne învaţă despre rasismul sistemic au avut un impact profund asupra noastră a tuturor", a explicat într-un comunicat directorul general al BBC, Tony Hall, referindu-se la moartea acestui bărbat american de culoare, asfixiat de un poliţist caucazian în oraşul Minneapolis.

BNR: Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat 1.045 miliarde de lei de la bănci

"Asta ne-a făcut să ne întrebăm dacă putem face mai mult pentru a lupta contra rasismului şi pentru a favoriza incluziunea în sânul organizaţiei noastre şi în societate, în ansamblul ei", a adăugat directorul BBC, considerând că anunţul de luni reprezintă "un mare pas înainte".

June Sarpong, coordonatoarea chestiunilor care ţin de diversitate în departamentul de creaţie al BBC, a prezentat noua investiţie drept "prima dintr-o serie ambiţioasă de etape care vor face din BBC instrumentul unei schimbări reale".

Anunţul intervine într-o perioadă critică pentru BBC, care încearcă să facă economii şi să se modernizeze.

Atacat atât de reprezentanţii dreptei, cât şi de cei ai stângii politice datorită felului în care a acoperit mediatic subiectul controversat al Brexitului, grupul BBC trebuie să răspundă şi provocării de a se adapta la noile obiceiuri de consum ale publicului şi succesului obţinut de platformele online cu plată, precum Netflix. În toamna anului trecut, un raport al autorităţii britanice cu rol de reglementare a audiovizualului, Ofcom, a îndemnat grupul BBC să se adreseze mai mult tinerilor, pentru a evita să piardă "o întreagă generaţie" de plătitori de abonamente.

Pe plan intern, BBC trebuie să facă faţă şi unei veritabile fronde ce vizează chestiunea egalităţii salariale. Considerându-se dezavantajate în raport cu colegii lor de sex masculin, mai multe prezentatoare de televiziune au dat în judecată radioteleviziunea publică britanică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel