Bani din praf. Povestea inginerului care a ajuns miliardar după 15 ani de încercări
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
A greșit, a eșuat, dar nu a renunțat
A greșit, a eșuat, dar nu a renunțat
Trebuie să fii inginer și să inventezi un aspirator altfel decât celelalte. În plus, trebuie să mai faci o mie de greșeli, dar să nu te dai bătut timp de 15 ani. 

James Dyson este fondatorul și șeful companiei care-i poartă numele, Dyson. Ideea lui, care a răsturnat lumea tehnologiei, a necesitat pentru a prinde viață, multe eforturi și mult timp. Dyson a creat aparatul fără sac pentru colectarea gunoiului și fără să piardă din forța de aspirare. Dar inventatorului i-au trebuit ani de încercări și teste.

A fost nevoie permanentă de perfecționări, pentru că aspiratorul se defecta mereu. Dyson s-a văzut nevoit să se împrumute, ba chiar să pună ipotecă pe casă. Dar eforturile lui nu s-au dovedit zadarnice. Dyson a crezut în ideea lui, în succes. Inginerul conduce acum o companie, un gigant, mai precis, care produce nu doar aspiratoare, dar și multe alte ghidușii tehnice.

Schimbare majoră

James Dyson are acum 71 de ani și continuă să muncească. Cu o avere de estimată la 13,8 miliarde de dolari, omul de afaceri se plasează pe primul loc în topul celor mai bogați britanici. Brexitul i-a cam bulversat planurile sau, mai precis, l-a determinat să adopte o decizie care a suprins. Cu o cifră de afaceri de peste 6 miliarde de dolari într-un sector care mai degrabă stagnează, grupul de electrocanice își va muta sediul la Singapore, unde sunt mai puține taxe, mai puține cheltuieli publice, dar mai multă libertate pentru afaceri.

Citește și Miliardarii lumii, împărțiți în indiferenţi şi convinşi. Mai sunt şi practici

Operațiune care, după cum s-au grăbit să precizeze mai marii companiei, nu va schimba, practic, nimic în Marea Britanie. Adică nu se va proceda la concedieri și nici în plan fiscal nu vor interveni modificări majore, având în vedere că impozitul pe societăți diferă destul de puțin între cele două locații: 17% în Singapore și 19% în Regatul Unit. De ce această decizie? Pentru că nimeni nu știe ce se va întâmpla cu Brexitul și pentru că Europa este destul de neliniștită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel