Băncile rad 75.000 de locuri de muncă, cele mai multe, din Europa
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Criza economică se apropie cu pași repezi
Criza economică se apropie cu pași repezi
Chiar dacă băncile europene au raportat pierderi mai mici decât se așteptau din împrumuturi și au consolidat ratele de capital în al treilea trimestru, reducerile locurilor de muncă au continuat să se producă pe tot continentul.

Banco Santander SA din Spania intenționează să concedieze până la 2.000 de angajați din Polonia. Lloyds Banking Group Plc din Marea Britanie a anunțat că va tăia aproximativ 1.070 de joburi, în special la unitățile sale de tehnologie și retail. Creditorul olandez ING Groep NV a dezvăluitcă va concedie 1.000 de angajați până la sfârșitul anului 2021.

Miscările duc reducerile totale anunțate la nivel global în acest an la 75.368, conform cifrelor compilate de Bloomberg.

În timp ce zeci de creditori din întreaga lume fac reduceri de personal, aproximativ 80% din acestea aparțin celor europene ale căror piețe interne se confruntă cu puține perspective de creștere, precum și cu rate de dobândă inferioare. Pierderile de locuri de muncă sunt doar cele mai recente dintr-o reducere constantă a personalului la băncile europene din 2008.

ING elimină 1.000 de locuri de muncă și închide mai multe sucursale

Băncile europene și-au redus constant locurile de muncă de la criza financiară din 2008. Reducerile au loc, întrucât multe bănci europene își exercită puterea financiară pentru a face presiuni asupra autorităților de reglementare pentru a relua acordarea dividendelor, în pofida deteriorării situației sanitare și a restricțiilor. Cu două zile înainte ca Santander să anunțe reducerea locurilor de muncă, președintele Ana Botin a cerut restituirea dividendelor.

"Având în vedere performanța actuală a grupului, puterea bilanțului nostru, profilul nostru de lichiditate și mixul de afaceri, sunt încrezătoare că vom putea relua acordarea dividendelor în numerar odată ce condițiile de reglementare o vor permite", a spus Botin într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel