Urmărește dezbaterea live

Băncile au nevoie de o revoluție tehnologică, altfel pierd trenul
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Băncile trebuie să țină pasul cu evoluția tehnologiei
Băncile trebuie să țină pasul cu evoluția tehnologiei
Băncile europene trebuie să fie flexibile şi să acţioneze rapid, pentru a evita să-şi piardă clienţii, deoarece ele se confruntă cu rivalitatea iminentă din partea firmelor globale de tehnologie şi a aplicaţiilor bancare digitale, a afirmat Carlos Costa, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene, transmite Reuters.

Costa, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Portugaliei, a declarat la o conferinţă organizată la Lisabona că autorităţile de supervizare financiară, cum ar fi băncile centrale, trebuie de asemenea să se adapteze la noile instrumente pentru a face faţă "noii realităţi" a tehnologiei financiare în schimbare rapidă şi intrării în domeniul financiar a companiilor, cum ar fi Facebook sau Google.

"Deşi marile companii din domeniul tehnologiei (Apple, Google, Amazon şi Facebook) se limitează în prezent la regiunea Asia-Pacific şi America de Nord, nu trebuie să uităm că ele au o vocaţie globală şi că expansiunea lor pe piaţa din Europa este doar o problemă de timp", a explicat oficialul BCE.

Ce au de gând să facă FMI și Banca Mondială privind BREXITUL

Aceasta a adăugat: "Modelul de afaceri aşa cum îl ştim se va confrunta inevitabil cu schimbări profunde", a adăugat el, făcând referire la avantajele comparative ale firmelor de tehnologie faţă de bănci în folosirea inteligenţei artificiale şi a volumelor mari de date pentru analizele legate de creditare şi evaluarea riscului.

În decembrie, Alphabet de la Google şi aplicaţia bancară digitală Revolut au obţinut o licenţă bancară în Lituania, stat membru al zonei euro.

"Va fi o ajustare din partea băncilor. Ele vor trebui să fie flexibile şi să acţioneze rapid în anticiparea nevoilor clienţilor şi în evoluţia pieţei, astfel încât relaţia directă pe care au construit-o cu clienţii lor să se menţină", a declarat Costa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel