Banca Unicredit vinde din participații. A ajuns la un acord
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Grupul bancar italian UniCredit SpA intenţionează să vândă în mod direct o participaţie mai mică de 10% la banca Yapi ve Kredi Bankasi AS din Turcia, după ce a ajuns la un acord cu firma Koc Holding cu privire la dizolvarea societăţii lor mixte care controlează banca din Turcia, transmite Bloomberg citând surse din apropierea acestui dosar.

UniCredit şi Koc Holding deţin fiecare aproximativ jumătate dintr-un pachet de 82% din acţiunile băncii turceşti Yapi Kredi Bank prin intermediul unei societăţi mixte, Koc Financial Services.

Potrivit surselor citate de Bloomberg, UniCredit şi Koc au căzut de acord să dizolve vehiculul dedicat care controlează acţiunile lor la Yapi Kredi astfel încât fiecare din cei doi parteneri să deţină în mod direct un pachet de 41% din acţiunile bănci turceşti. Sursele au adăugat că, în timp, UniCredit intenţionează să vândă şi restul acţiunilor sale la Yapi Kredi. Este posibil ca UniCredit să îşi vândă participaţia la Yapi Kredi către o terţă parte sau să recurgă la o procedură de tip bookbuilding dacă Koc Holding decide să nu cumpere aceste acţiuni, au mai spus sursele.

Luni, UniCredit a confirmat în mod oficial că poartă discuţii cu firma Koc Holding cu privire la reorganizarea societăţi mixte Koc Financial Services, dar a adăugat că nu a ajuns încă la un acord definitiv. Separat, Koc Holding a informat că nu intenţionează să dobândească o participaţie majoritară la Yapi Kredi. Yapi este a treia mare bancă din Turcia, cu o capitalizare de piaţă de 3,7 miliarde de dolari.

Citește și Prima bancă din România care introduce semnătura electronică

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel