Bancă prezentă și în România face CONCEDIERI. Sute de angajați
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Pandemia obligă luarea unor măsuri nepopulare
Pandemia obligă luarea unor măsuri nepopulare
Grupul bancar Societe Generale va renunţa la 650 de angajaţi în Franţa, în special la divizia de investiţii bancare, a anunţat duminică publicaţia franceză Les Echos, transmite Reuters.

Concedierile ar urma să fie anunţate luni, după reuniunea de vineri a reprezentanţilor sindicatelor, informează Les Echos, care susţine că ar putea urma mai multe reduceri de locuri de muncă la divizia de retail. Contactaţi de Reuters, reprezentanţii SocGen nu au dorit să comenteze informaţia.

În trimestrul trei din 2020, Societe Generale a revenit pe profit, datorită performanţei mai bune a instrumentelor financiare derivate, care au înregistrat un avans solid în prima jumătate a anului, pe fondul turbulenţelor de pe pieţele financiare.

Profitul net al grupului bancar francez a urcat cu 1% în perioada iulie -septembrie 2020, la 862 milioane de euro (1,01 miliarde de dolari), aproape dublu faţă de estimările analiştilor. Veniturile au scăzut cu 2,9%, la 5,81 miliarde de euro, dar de asemenea peste previziunile analiştilor. În trimestrul doi din 2020, Societe Generale înregistrase pierderi de 1,26 miliarde de euro.

Pentru a redresa rentabilitatea celei de-a treia mari bănci franceze, directorul general Frederic Oudea a remaniat în profunzime echipa de conducere şi intenţionează să se concentreze, din nou, pe căutarea unei creşteri mai puţin riscante. Potrivit CEO-ului de 57 de ani, revizuirea echipelor de traderi şi reorganizarea reţelei de retail a Societe Generale vor permite relansarea situaţiei.

Citește și Omenirea, singura civilizație de pe Terra? Răspuns ȘOCANT

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi-cheie: retail banking în Franţa, retail banking internaţional, asigurări şi servicii financiare pentru companii, respectiv Global Banking şi Soluţii pentru Investitori.

În România, BRD Groupe Societe Generale operează o reţea de 625 de unităţi, a emis aproximativ 2,41 milioane de carduri şi deţine o reţea de acceptare de aproximativ 30.000 POS şi aproape 1.500 ATM-uri. Activele totale ale băncii erau, la finalul lunii iunie 2020, de 58,39 miliarde de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel