Banca Mondială: Donatorii au promis noi fonduri pentru ţările sărace
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Ţările de Jos sprijină plafonarea preţului gazului rusesc, propusă de Comisia Europeană
Ţările de Jos sprijină plafonarea preţului gazului rusesc, propusă de Comisia Europeană
Un număr de 52 de ţări şi alţi donatori au promis noi fonduri în valoare de 23,5 miliarde dolari pentru cele mai sărace ţări ale lumii, ceea ce duce recapitalizarea Asociaţiei pentru Dezvoltare Internaţională (ADI) la un nivel record de 82 miliarde de dolari, a anunţat vineri Banca Mondială, informează Reuters şi AFP.

Asociaţia pentru Dezvoltare Internaţională (ADI), un fond al Băncii Mondiale creat în 1960, este recapitalizat odată la trei ani. Cea de a 19-a recapitalizare acoperă perioada 2020-2023. Noile fonduri promise sunt cu şapte miliarde dolari peste cele din perioada 2017-2020.

Erste susține că Leul se va deprecia în perioada 2020-2021

'Angajamentul de astăzi al partenerilor noştri este un semnal puternic al sprijinului lor pentru misiunea urgentă de eradicare a sărăciei extreme', a afirmat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Finanţarea oferită de IDA, din care 53 miliarde dolari sunt pentru Africa, va ajuta ţările sărace să creeze locuri de muncă, să investească în infrastructură, să stimuleze creşterea economică şi să crească rezistenţa la şocurile climatice şi la dezastrele naturale, au afirmat oficialii Băncii Mondiale. IDA este un fond al Băncii Mondiale care furnizează credite cu dobânzi mici sau fără dobândă şi diverse finanţări unui număr de 79 dintre cele mai sărace ţări din lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel