Badea (Hidroelectrica): Vrem să investim în energia eoliană (VIDEO)
Autor: Dana Mihai
Data actualizării:
Data publicării:
Hidroelectrica
Hidroelectrica
EXCLUSIV
Hidroelectrica priveşte cu mare interes ce se întâmplă cu legislaţia offshore, care e o zonă de mare interes pentru companie, şi, odată cu aşezarea cadrului legislativ, intenţionează să investească în energie eoliană în Marea Neagră, a declarat Bogdan Badea, CEO Hidroelectrica la dezbaterea online marca DC Media Group: Energy Forum: Liberalizarea pieței de energie și gaze.

"Pentru mulţi care ne acuzau că facem profit prea mare, am spus că profitul Hidroelectrica este mare dacă ne gândim la lucruri mici. Dacă ne comparăm cu companiile mari din sectorul energetic, dacă vrem să facem lucruri mari cu această companie, atunci nu mai e un profit atât de mare. Şi primul pas l-am făcut odată cu preluarea parcului eolian Crucea, care înseamnă o capacitate suplimentară de 108 MW într-o tehnologie nouă pentru Hidroelectrica. Practic, asigurăm o tranziţie de la surse de producere energie exclusiv bazate pe surse hidro către alte surse regenerabile şi vom rămâne o companie verde. Nu intenţionăm să ne oprim aici. Intenţionăm să mergem cu procesul de dezvoltare în paralel cu proiecte noi, cu proiecte pe alte tehnologii, cum ar fi tehnologia solară. Şi privim cu mare interes ceea ce întâmplă cu legislaţia offshore, pentru că şi aceasta este o zonă de mare interes pentru Hidroelectrica şi, odată ce se va finaliza aşezarea cadrului legislativ, cu siguranţă vom fi parte din ceea ce va însemna procesul investiţional în energie eoliană offshore în România, pentru că Marea Neagră are un potenţial extraordinar. Hidroelectrica este pregătită să investească în această zonă", a spus Badea.

Prețuri energie. Badea: Au existat discrepanțe FOARTE MARI (VIDEO)

Acesta a reiterat că listarea Hidroelectrica la bursă nu este un obiectiv nou, a reprezentat o prioritate şi compania s-a pregătit intens în acest sens, pe de o parte asigurând pregătirea internă în cadrul companiei, pe de altă parte pentru selectarea consultanţilor specializaţi care să ofere cele mai bune soluţii în cadrul procesului de listare.

"Din punctul meu de vedere este cea mai transparentă modalitate prin care se poate trece de la o companiei închisă, aşa cum este Hidroelectrica, către o companie publică, în care fiecare cetăţean poate să cumpere acţiuni şi să-şi plaseze economiile. Dar asta vine la pachet şi cu exigenţe în ceea ce priveşte performanţa companiei şi noi suntem pregătiţi să facem acest pas. În acelaşi timp, reprezintă o metodă suplimentară de capitalizare şi implementare a planului de dezvoltare a companiei", a explicat Bogdan Badea.

Pe de altă parte, el a subliniat că Hidroelectrica este o companie bancabilă, cu un potenţial de a investiţii enorm, dar are nevoie de predictibilitate, de o piaţă liberă, unde se poate creiona un business plan pe termen mai lung şi se poate face o prognoză de venituri care să facă sustenabile aceste investiţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel