Averea lui Bill Gates. Cum se vor ÎMPĂRȚI BANII după DIVORȚ
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt multe calcule de făcut
Sunt multe calcule de făcut
Pentru unii, vestea că Bill şi Melinda Gates divorțează după 27 de ani de căsnicie este anunțul anului. Alții s-au întrebat ce se va întâmpla cu averea acumulată de-a lungul deceniilor de cofondatorul gigantului Microsoft și unul dintre cel mai bogați oameni ai lumii.  

Bill şi Melinda Gates au format unul dintre cele mai puternice și invidiate cupluri din lume. După 27 ani au decis că nu mai pot forma o familie. Să fie efectul pandemiei, cu restricțiile ei de izolare și multe alte inconveniente. Cine știe. Cer este că, după vestea divorțului se va trece și la împărțirea averii de aproape 130 miliarde de dolari deținută de omul de afaceri. 

Judecând după ce scrie Daily Mail, soarta banilor este încă incertă, având în vedere că nu există un contract prenupţial între cei doi soți, care, împreună, au trei copii. 

Bill Gates și cea care îi va deveni curând fosta soție, Melinda, posedă  proprietăți în cinci state, un avion privat, o colecție de artă și mai multe mașini de lux. Documentele de divorț depuse de Melinda la Washington și obținute de Daily Mail arată că aceasta nu a cerut pensie alimentară și a solicitat ca procesul de judecată să se desfăşoare în aprilie a anului viitor. 

Citește și Bill Gates a luat decizia VIEȚII sale. SURPRIZA a fost TOTALĂ

Cuplul deţine un conac în Washington de 66.000 de metri pătrați, cumpărat pentru două milioane de dolari. Reproiectat, reconstruit și modernizat, reședința valorează acum aproximativ 125 de milioane de dolari și are șapte dormitoare, 18 băi, un cinematograf, o sală de mese pentru 24 de locuri, o piscină interioară-exterioară cu un sistem de muzică subacvatică, pârâu artificial cu somon și păstrăv.

Nu trebuie uitată fundație caritabilă din lume, Fundația Bill și Melinda Gates, înființată de cei doi în 2000 și care a contribuit cu peste 50 de miliarde de dolari la diferite cauze, inclusiv eradicarea poliomielitei și a malariei. Fundația a fost, de asemenea, un investitor major în tratamentele împotriva virusului SARS-CoV-2.

Pe listă mai trebuie adăugată compania Microsoft, care, de la o capitalizare de piață de 35 miliarde de dolari în urmă cu 27 de ani, a ajuns să valoreze acum aproape 2 trilioane de dolari. Bill şi Melinda Gates au susţinut de multe ori că își vor cheltui averea pentru cauze filantropice, în special prin Fundația Bill și Melinda Gate, organizaţie înfiinţată în anul 2000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel