Autostrada Sibiu - Piteşti. CNAIR a lansat o nouă licitație
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
CCR a dat undă verde majorării salariilor primăriilor
CCR a dat undă verde majorării salariilor primăriilor
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat, miercuri, licitaţia restrânsă pentru proiectarea Secţiunii 3 din Autostrada Sibiu - Piteşti, între Cornetu şi Tigveni.

Potrivit unui comunicat al companiei transmis AGERPRES, anunţul de licitaţie cu precalificare "Proiectare şi execuţie Autostrada Sibiu - Piteşti, Secţiunea 3: Cornetu - Tigveni" a fost publicat în SEAP, iar data limită de depunere a candidaturilor este 10 noiembrie 2020.

Această secţiune conţine: 95 de poduri şi pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km/galerie, Nod rutier Cornetu şi Nod rutier Văleni, precum şi un ecoduct în zona localităţii Călineşti.

Traseul are o lungime de 37,4 km, iar valoarea contractului este estimată de 5,3 miliarde de lei, fără TVA. Sursa de finanţare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.

Citește și CNAIR. Un pas spre realizarea centurilor Sibiu Sud şi Mediaş

CNAIR precizează că termenul de finalizare prevăzut este 12 luni pentru proiectare şi 45 de luni pentru execuţie, conform factorilor de evaluare din Documentaţia de Atribuire.

Autostrada Sibiu - Piteşti va avea o lungime de peste 122 de kilometri, este împărţită în cinci loturi şi va lega Centrul şi Vestul României de reţeaua europeană de autostrăzi, fiind o parte importantă a Coridorului 4 Paneuropean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel