Auchan România denunță propunerile speculanților de produse de igienă
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Lipsa produselor și accesoriilor de igiene au dus la apariția speculei / Foto: Oana Pavelescu
Lipsa produselor și accesoriilor de igiene au dus la apariția speculei / Foto: Oana Pavelescu
Retailerul Auchan România respinge ferm acţiunile de speculă şi refuză să discute cu diverse firme necunoscute care vor să vândă prin reţeaua de magazine produse de igienă şi protecţie la preţuri nejustificat de mari, pe fondul indisponibilităţii stocurilor de pe piaţă din cauza epidemiei de coronavirus, afirmă directorul general Auchan Retail Romania, Ionuţ Ardeleanu.

"Pe fondul creşterii bruşte a cererii şi a restrângerii sau chiar indisponibilităţii stocurilor de pe piaţă pentru diverse produse de igienă şi protecţie (măşti, gel dezinfectant, etc.) am început să primim tot felul de propuneri de la diverse firme necunoscute care vor să ne vândă produse la preţuri nejustificat de mari, chiar uriaşe, în unele cazuri. Anunţăm public că Auchan Retail România respinge ferm acţiunile de speculă şi refuză să discute cu speculanţii. Suntem convinşi că şi ceilalţi mari retaileri din România au aceeaşi abordare şi că responsabilitatea de care dăm dovadă cu toţii în fiecare zi, în meseria noastră de comercianţi, va reprezenta un răspuns potrivit pentru descurajarea unor astfel de iniţiative", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Ionuţ Ardeleanu.

Pe de altă parte, retailerul a demarat o campanie de comunicare în magazinele proprii prin care încurajează clienţii să cumpere responsabil, asigurând totodată consumatorii că există stocuri suficiente.

Germania. Sfaturi oficiale: Provizii necesare în cazul epidemiei de coronavirus

"Am demarat o campanie de comunicare în magazinele noastre prin care vrem să încurajăm clienţi să cumpere responsabil: în principal doar ceea au nevoie pentru familiile lor şi într-o maniera rezonabilă. Nu este cazul să facă cumpărături sub imperiul panicii, noi avem stocuri mari, iar în cazul în care acestea se epuizează temporar, din diferite motive, le vom reface cât mai rapid posibil. Derulăm de mulţi ani o activitate de comerţ de mare suprafaţă pentru un număr zilnic foarte mare de clienţi, gestionăm în mod obişnuit fluxuri mari de mărfuri de la sute de producători parteneri şi putem asigura continuitatea aprovizionării populaţiei", a precizat Ionuţ Ardeleanu.

Nu în ultimul rând, şeful Auchan România susţine că au fost luate o serie de măsuri pentru a întări nivelul de protecţie sanitară în magazine, respectiv punerea la dispoziţia clienţilor de dispozitive automate de dozare gel hidroalcoolic dezinfectant în diverse puncte din magazin, igienizarea sistematică a cărucioarelor, a diverselor zone şi suprafeţe din magazine dar şi întărirea comunicării pentru auto-protejare, utilizând ghidul Ministerului Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel