Atenționare pentru clienții CEZ Vânzare. Ce sunt sfătuiți să facă
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
A fost identificată o fraudă
A fost identificată o fraudă
Furnizorul de energie electrică şi gaze naturale CEZ Vânzare a identificat o fraudă online ca urmare a unei înşelăciuni informatice transmisă clienţilor CEZ, prin care aceştia au fost îndrumaţi să faţă plata facturilor într-un alt cont decât cel menţionat în facturi/contracte, informează marţi compania.

"În acest sens, echipa juridică CEZ Vânzare a semnalat situaţia organelor competente, fiind vorba de infracţiunile de înşelăciune şi fals şi uz de fals. Totodată, departamentele din cadrul companiei au iniţiat procedura de cercetare internă pentru evaluarea completă a situaţiei", se spune într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, toate modalităţile de plată oficiale pe care clienţii CEZ Vânzare le pot utiliza pentru plata facturilor la energie electrică şi gaze naturale sunt prezentate pe website-ul CEZ, în secţiunea modalităţi de plată sau pe verso factură (pentru facturile primite în format fizic).

"Solicităm clienţilor să rămână #CEZinformaţi şi precauţi în faţa unor eventuale fraude online de tip phishing şi să apeleze cu încredere datele de contact online pentru a verifica orice situaţie suspectă. Reamintim modalităţile prin care puteţi recunoaşte tentativele de phishing: verificaţi cu atenţie adresa de e-mail a expeditorului; nu luaţi în considerare şi nu accesaţi link-uri de la adrese de e-mail, transmise în numele CEZ Vânzare, care nu au extensia @cez.ro şi @cezinfo.ro; evitaţi deschiderea ataşamentelor dacă nu sunteţi siguri de conţinutul acestora; plasaţi cursorul peste link-urile suspecte, înainte de a da click pe ele, urmărind ca adresa URL a link-ului/link-urilor în cauză să corespundă cu descrierea acestuia; evitaţi introducerea datelor cu caracter personal sau efectuarea plăţilor în pagini nesecurizate. Plata facturilor emise de furnizorul CEZ Vânzare poate fi efectuată online doar prin intermediul platformei My CEZ, metodă securizată", atrage atenţia compania.

Citește și Cu un contor inteligent, afacerile devin mai eficiente energetic

Atunci când un client primeşte un mesaj sau email suspect, cea mai sigură măsura de prevenire a unei posibile fraude online este să nu dea curs recomandărilor din astfel de mesaje, se spune în comunicat.

"Pentru a anunţa orice tentativă suspectă, furnizorul de energie electrică şi gaze naturale CEZ Vânzare le recomandă clienţilor săi să folosească unul din următoarele canale de comunicare: Info Linia CEZ - 0251 929, disponibil şapte zile pe săptămână, în intervalul orar 08:00 - 20:00; chatul cu un consultant CEZ Vânzare. Chatul online, implementat de furnizorul CEZ Vânzare pe website-ul https://www.cezinfo.ro/ este disponibil luni - vineri, în intervalul orar 08:00 - 16:00; formularul online de înregistrare a sesizărilor accesând https://www.cez.ro/ro/sesizari-form; prin corespondenţă scrisă la adresa de e-mail [email protected]. Vă recomandăm ca în cazul sesizărilor transmise online către CEZ Vânzare privind emailurile suspecte să ataşaţi mesajul suspect, pentru a se putea vizualiza şi header-ul acestuia", potrivit documentului citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel