ATENȚIONARE! Ceață pe șoselele din 12 județe
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
ATENȚIE! Meteorologii au emis o nouă AVERTIZARE
ATENȚIE! Meteorologii au emis o nouă AVERTIZARE
Pe şoselele din 12 judeţe se circulă în condiţii de ceaţă, iar manevrele au fost sistate în porturile de la Marea Neagră din cauza vântului puternic, a anunţat, marţi dimineaţă, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

"La această oră este semnalată ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din judeţele Argeş, Dâmboviţa, Constanţa, Tulcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi, Bihor, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. Din cauza vântului puternic, au fost sistate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, atât maritim, cât şi fluvial", se precizează într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Conform sursei citate, nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau a condiţiilor meteorologice.

Franta, despre Brexit: Nu vom accepta un acord degradat

Pe DN1 Bucureşti-Braşov şi DN 7 Bucureşti-Sibiu, precum şi pe principalele artere rutiere din sudul ţării, se circulă în condiţiile unui carosabil umed, traficul fiind redus. În judeţul Călăraşi sunt porţiuni unde s-a format polei, în special pe DN 21 Slobozia-Călăraşi, unde se acţionează cu două utilaje pentru împrăştierea materialului antiderapant.

Centrul Infotrafic mai informează că pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti traficul este redus. Carosabilul este umed şi pe alocuri este semnalată ceaţă, însă fără probleme privind vizibilitatea. Şi pe A2 Bucuresti-Constanţa traficul este redus şi carosabilul este umed. Ninge uşor în zona kilometrului 144 şi nu este semnalată ceaţă.

Pe autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti traficul este redus şi carosabilul umed, fiind semnalată pe alocuri ceaţă, cu vizibilitate sub 250 de metri.

"Pe timp de ceaţă, dar şi în condiţiile unui carosabil alunecos, recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din faţă şi să folosească corespunzător luminile. Trebuie sa atragem atenţia şi pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic", se mai menţionează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel