AstraZeneca. Țările schimbă strategia. Anunțul guvernului spaniol
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Germania și Italia au recomandat utilizarea produsului doar pentru cei peste 60 de ani, în timp ce Franța și Belgia au decis să utilizeze vaccinul de la  AstraZeneca doar pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.
Germania și Italia au recomandat utilizarea produsului doar pentru cei peste 60 de ani, în timp ce Franța și Belgia au decis să utilizeze vaccinul de la  AstraZeneca doar pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.
Spania va administra vaccinul AstraZeneca doar persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Potrivit Reuters, decizia a fost luată după ce autoritățile de reglementare europene și britanice au descoperit o potențială legătură între medicament și apariția cheagurilor de sânge la nivel cerebral.

 „Strategia de vaccinare se schimbă și de mâine vor fi vaccinate cu AstraZeneca doar persoanele cu vârsta de peste 60 de ani ”, a declarat ministrul Sănătății, Carolina Darius.

Ea a adăugat că decizia cu privire la administrarea celei de-a doua doze de vaccin celor care au primit deja prima va fi luată ulterior.

Decizia guvernului de la Madrid vine după ce Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, i-a îndemnat pe membrii UE să se coordoneze şi "să vorbească pe o singură voce".

Până în acest moment mai multe state europene au decis să urce limita de vârstă a persoanelor ce vor fi vaccinate cu AstraZeneca. Germania și Italia au recomandat utilizarea produsului doar pentru cei peste 60 de ani, în timp ce Franța și Belgia au decis să utilizeze vaccinul de la  AstraZeneca doar pentru persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

Deasemenea, Marea Britanie a declarat că persoanele sub 30 de ani ar trebui să primească un alt vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel