Armata SUA nu este cea mai puternică din lume. Cine ocupă primul loc
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Criteriile alese vizează potențialul armatelor
Criteriile alese vizează potențialul armatelor
Publicația americană The National Interest a elaborat un nou clasament al celor mai puternice armate din lume. Potrivit sursei citate, pânâ în 2030 va domina o singură armată, dar care nu va fi americană. 

Locul 1

Lideră în clasamentul stabilit de The National Interest este Armata de eliberare națională a Chinei. Cu excepția bugetului, unde supremația absolută este deținută de US Army, la toate celelalte criterii forțele militare ale Beijingului sunt superioare. Spre exemplu, armata chineză deține cele mai multe centre de cercetare în domeniul apărării, ceea ce înseamnă că și proiectele sunt dintre cele mai avansate. În plus, armata Chinei dispunde de uriașe resurse umane și de acces la materii prime.

Locul 2

Poziția secundă a fost acordată US Army, experții americani considerând că Pentagonul beneficiază de un potențial important pentru dezvoltare grație unui buget uriaș, a tehnologiilor militare, dar a experienței acumulată în cei 15 ani de operațiuni militare neîntrerupte.

Locul 3

Pe treapta a treia a podiumului a fost plasată armata Rusiei. În opinia specialiștilor de la The National Interest, Rusia a reușit, după dezintegrarea URSS, să-și redobândească forța militară, chiar dacă, pe viitor, se va confrunta cu mari dificultăți generate de înzestrarea armatei cu armament performant și de recrutarea de personal.

Locul 4

Franța, ocupanta poziției patru la nivel mondial este considerată cea mai puternică din Europa. Germania nu a putut pretinde la acestă titulatură din cauza ”degradării armatei”.

Locul 5

A fost ocupat de India. Experții publicației americane sunt de părere că autoritățile de la New Delhi au mijloacele necesare pentru a echipa forțele armate ale țării cu echipament și armament modern, ceea ce îi lipsește în prezent. Nu trebuie ignorat, de asemenea, resursa umană, la fel de importantă ca în cazul Chinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel