Armata britanică a găsit arma împotriva covid-19. Și o folosește
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
Au fost consultați specialiști
Au fost consultați specialiști
Militarii britanici au găsit o soluție pentru a se apăra de noul coronavirus. Potrivit cotidianului Daily Mail, care citează surse din cadrul Ministerului Apărării al Regatului Unit, pentru a preveni infecția cu SARS-CoV-2 armata folosește un spray împotriva țânțarilor.

”Este ca o măsură suplimentară de protecție. Oricum nu poate face rău. Nu știm câți soldați au utilizat produsul”, a declarat secretarul de stat, Ben Wallace.

Spray-ul pe bază de citriodiol previne infectarea cu anumite tipuri de coronavirus, dar nu există studii care arate efectul asupra SARS-CoV-2”, au adăguat oficiali ai Ministerului Apărării al Marii Britanii, grăbindu-se să precizeze că decizia folosirii respectivului produs a fost luată după consultări cu experți în boli infecțioase și în sănătate publică.

Potrivit acestora, substanța din spray se evaporă greu, ceea ce ar putea asigura o protecție mai bună și pentru mai multe ore comparativ cu dezinfectanții obișnuiți cară înlătură virusul doar în momentul aplicării.

Citește și Viruși ucigați creați în laboratoare. Mai periculoși decât cei naturali

”Mă bucur că ni s-a răspuns, cu promisiunea că vom primi noi detalii de la secretarul de stat, Ben Wallace în urma rapoartelor privind testele cu insecticid pe bază de Citriodiol care ar fi efectuate pe soldații noștri”, a spus Tobias Elwood, șeful comisiei parlamentare care se ocupă cu supravegherea activității Ministerului Apărării. În laboratoarele de la Porto Down ale instituției au fost efectuate teste oficiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel