Arma care face praf temutele rachete rusești. Moscova se amuză VIDEO
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
China a lansat vineri racheta sa Long March 5
China a lansat vineri racheta sa Long March 5
Dezvoltată de compania Lockheed Martin pentru armata Statelor Unite, racheta Precision Strike Missile (PrSM), din clasa ”sol-sol” poate doborî rachetele antiaeriene rusești S-400, care formează scutul de apărare al Rusiei, scrie Breaking Defense, citându-l pe generalul John Rafferty.

De altfel, generalul a explicat că, în teatrul european de operațiuni, racheta PrSM va avea rolul de a străpunge sistemul de apărare aeriană a Rusiei, alcătuit cu precădere din rachetele S-400, iar în Oceanul Pacific, arma va ținti, dacă va fi nevoie, navele de luptă ale Chinei.

Potrivit generalului american, un prototip al rachetei a fost testat cu succes pe 10 decembrie. Proiectilul, carae va înlocui sistemele ATACMS, are o rază de acțiune de peste 500 de kilometri și, pe viitor, va întări arsenalul US Navy și US Army, care o vor primi începând din 2023.

Într-o primă reacție, analistul militar rus Iuri Knutov a declarat, fără să stea prea mult pe gânduri că ”americanii visează cu ochii deschiși”. Nu, a adăugat el într-o discuție cu jurnaliștii de la Nation News, ”PrSM nu va deveni niciodată un pericol pentru S-400, nu va fi ucigașul rachetelor rusești”.

Citește și Este drumul spre un război sigur cu Rusia

Explicându-se, expertul rus a arătat că ”sistemul de apărare aeriană al Rusie este astfel conceput, încât să nu fie străpuns de nici o armă inamică: sistemul S-400 este acoperit de alte sisteme, de S-300, de rachetele Viteaz, dar și de rachetele Tor, împrecună cu ultima variantă a rachetelor Panțîr. Iar ele vin în valuri, pentru a nu lăsa nici o breșă în zidul de protecție. Prin urmare, S-400 va fi protejat de alte sisteme, iar visul american de a distruge S-400 rămâne doar un vis”, a concluzionat Iuri Knutov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel