Arabia Saudită își dorește o vitrină pentru turismul său. Ce a ales
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Raliul Dakar, a cărui viitoare ediţie se va desfăşura în luna ianuarie
Raliul Dakar, a cărui viitoare ediţie se va desfăşura în luna ianuarie
Raliul Dakar, a cărui viitoare ediţie se va desfăşura în luna ianuarie, în premieră, în Arabia Saudită, va pune în lumină potenţialul turistic al acestui regat, a cărui imagine a fost pătată de abuzurile faţă de drepturile omului, potrivit unui responsabil sportiv saudit, informează AFP.

Pentru prinţul Abdulaziz bin Turki al-Faisal, care prezidează Autoritatea saudită pentru sport, acest raliu va oferi ocazia punerii în valoare a bogăţiei turistice a Arabiei Saudite, într-un moment în care această ţară, dominată de un islam ultraconservator, îşi afişează voinţa de a atrage turiştii străini.

Piața petrolului a scăpat de sub control. Prețurile, în picaj

'Lumea va vedea caracterul pitoresc al ţării noastre şi minunatul său deşert', a declarat acest oficial pentru presă, la situl din Qiddiya, un oraş nou aflat în construcţie, în apropierea capitalei Riad.

Organizatorii acestui raliu de 12 zile, în deşertul saudit, au recunoscut caracterul foarte controversat al alegerii Arabiei Saudite, unde femeile, de exemplu, au obţinut abia în urmă cu un an dreptul să conducă maşini, însă pariază pe dorinţa de 'deschidere' a autorităţilor saudite, conform directorului cursei, David Castera. Startul Raliului Dakar 2020 se va da pe 5 ianuarie, la Jeddah, cursa urmând să se încheie pe 17 ianuarie, după 7.800 km în deşert, la Qiddiya. Arabia Saudită a început să ofere în septembrie vize turistice, pentru prima oară în istoria sa, în scopul diversificării resurselor sale şi a pregătirii pentru o economie fără petrol.

Însă această ţară, în care alcoolul este interzis şi unde domină segregaţia între sexe, nu este foarte atrăgătoare pentru turismul internaţional, cu excepţia miilor de pelerini musulmani care vin în fiecare an la locurile sfinte de la Mecca sau Medina. De câţiva ani, regatul ultraconservator a mizat pe sport pentru a-şi îmbunătăţi imaginea. Astfel, Arabia Saudită a găzduit deja Supercupa Italiei, în luna ianuarie, şi organizează începând de anul trecut o cursă de Formula E (electrică), iar acum se pregăteşte pentru Raliul Dakar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel