Țara care INTERZICE folosirea animalelor sălbatice în circurile ambulante
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Țara care INTERZICE folosirea animalelor sălbatice în circurile ambulante
Țara care INTERZICE folosirea animalelor sălbatice în circurile ambulante
Folosirea animalelor sălbatice în circurile ambulante va fi interzisă treptat în Franţa, precum şi reproducerea şi introducerea de noi orci şi delfini în cele trei delfinarii din ţară, a anunţat marţi ministrul francez al tranziţiei ecologice, Barbara Pompili, relatează AFP.

Ministrul, care a prezentat o serie de măsuri privind "bunăstarea faunei sălbatice captive", a anunţat, de asemenea, interzicerea creşterii de nurci americane pentru blana lor, subliniind că "epoca noastră s-a schimbat în atitudinea faţă de animalul sălbatic".

"Este timpul ca fascinaţia noastră ancestrală pentru aceste fiinţe sălbatice să nu se mai traducă în situaţii care favorizează captivitatea în locul bunăstării lor", a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Concret, animalele sălbatice nu vor mai fi prezente în circurile ambulante "în anii următori", a spus ministrul, fără a da un termen precis. "Stabilirea unei date nu rezolvă toate problemele, prefer să încep o procedură pentru a face ca acest lucru să se întâmple cât mai repede posibil", a mai spus ea.

Covid-19. Jumătate de milion de rechini, sacrificați pentru vaccin

În ceea ce priveşte soarta acestor animale - există, de exemplu, circa 500 de animale sălbatice în circurile din Franţa- "soluţii vor fi găsite de la caz la caz, cu fiecare circ, pentru fiecare animal", a mai spus ministrul, subliniind că aceste animale nu vor putea fi, evident, "eliberate în sălbăticie".

Măsurile se referă doar la animalele din circurile ambulante şi, prin urmare, nu la alte spectacole cu animale sălbatice, a spus ministrul.

Guvernul va debloca o sumă de 8 milioane de euro "pentru reconversia circurilor şi a personalului delfinariilor".

"Le cerem (circurilor) să se reinventeze, va fi o perioadă în care vor avea nevoie de sprijin, statul va fi alături de ele", a mai spus ea.

Peste 20 de ţări europene au limitat sau interzis folosirea animalelor în circuri, a mai spus ministrul francez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...


pixel