Aproximativ 46.500 de contribuabili au depus cereri de anulare a obligaţiilor accesorii
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
ANAF / Foto: Oana Pavelescu
Un număr de 46.480 de contribuabili au depus, până la data de 3 decembrie, notificări sau cereri de anulare a obligaţiilor accesorii, în conformitate cu ordonanţa Guvernului nr. 6/2019, informează miercuri Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală continuă acţiunile de susţinere a contribuabililor în vederea conformării la plata obligaţiilor fiscale şi le reaminteşte celor care înregistrează obligaţii fiscale principale restante, la data de 31.12.2018, că pot beneficia, în condiţiile reglementate de O.G. nr. 6/2019, de o serie de facilităţi fiscale. Una dintre ele este sub forma anulării, în totalitate, a obligaţiilor accesorii, sens în care menţionăm că până la data de 03.12.2019 au depus notificări/cereri de anulare a obligaţiilor accesorii un număr de 46.480 contribuabili", afirmă ANAF, într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, pentru accesarea facilităţii fiscale constând în anularea obligaţiilor accesorii, până la data de 16.12.2019, inclusiv, trebuie să fie respectate condiţiile impuse de lege, respectiv achitarea obligaţiilor bugetare principale cu scadenţe până la 31.12.2018, precum şi a obligaţiilor bugetare principale şi accesorii cu termene de plată între 01.01.2019 şi 16.12.2019.

Întârzierea rambursării TVA. Companiile pot cere dobândă

Anularea obligaţiilor accesorii nu este condiţionată de depunerea notificării privind intenţia de a beneficia de această facilitate fiscală, însă este obligatoriu să fie depusă, până la data de 16.12.2019, inclusiv, o cerere în acest sens, la organele fiscale competente, atrage atenţia ANAF.

"Eficienţa accesării unei astfel de facilităţi constă în aceea că, prin achitarea voluntară a obligaţiilor bugetare principale restante la 31.12.2018, precum şi a obligaţiilor bugetare principale şi accesorii cu termene de plată între 01.01.2019 şi 15.12.2019, se pot anula obligaţiile accesorii aferente obligaţiilor bugetare principale restante la 31.12.2018. În caz contrar, se vor continua măsurile de executare silită asupra tuturor veniturilor şi bunurilor deţinute de contribuabili pentru recuperarea acestor obligaţii. Cererea de anulare a obligaţiilor de plată accesorii poate fi depusă şi fără a fi necesară deplasarea contribuabilului la organul fiscal competent, respectiv prin intermediul serviciului 'Spaţiul privat virtual'. Administraţia fiscală asigură în continuare contribuabilii de întreaga disponibilitate pentru o mai bună informare privind accesarea acestei facilităţi fiscale", se mai spune în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

UE începe să lucreze la noile sancțiuni împotriva Iranului

Mai multe state membre ale UE au cerut extinderea...

UE vrea ratificarea unui tratat împotriva pescuitului abuziv

Uniunea Europeană și guvernele a 13 țări au îndemnat...

FMI încearcă să calmeze "optimismul exagerat" al pieţelor

Fondul Monetar Internaţional a transmis un avertisment...

Bulgari a dezvăluit cel mai subțire ceas din lume VIDEO

Poate una dintre trăsăturile specifice sau ciudățeniile...

Ceasurile elvețiene iau cu asalt India

Producătorii de ceasuri elvețieni lansează un atac...

PANZANI dorește să intre la Bursa de Valori din Amsterdam

Fondul de investiții CVC a anunțat că vrea să se alăture...

Băncile europene cer să fie declarate sectoare strategice

Băncile europene fac un apel către Uniunea Europeană...

Cum pot fi lansate noi cazinouri în România?

În jocurile de noroc, concurența este un element...


pixel