Aplicația care dă ”boost” vânzărilor online, creată de doi IT-iști români
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Comerțul online, facilitat de o aplicație creată în România
Comerțul online, facilitat de o aplicație creată în România
CyberAmz este o platformă pentru companiile care vând produse pe Amazon sau Emag prin care vânzătorii pot să urmărească poziția produselor după cuvintele-cheie pe cre le caută clienții lor, astfel încât să-și poată optimiza mai bine relațiile cu aceștia și să fie la curent cu tendințele de consum. Aplicația a fost dezvoltată de doi IT-iști români, iar acum CyberAmz va prelua executarea unor operațiuni care trebuiau făcute personal de către comercianți.

O echipă de IT-iști români – Dragoș Ekart (absolvent al Facultății de Informatică – Universitatea București) și Mihaela Didu (absolventă a ASE – specializarea Cibernetică) - au dezvoltat o aplicație dedicată companiilor românești sau străine care vând produse pe marketplace-uri, precum Amazon și eMag. 

“CyberAmz se îndreaptă către automatizarea activităților din ecommerce, fiind o platforma care va prelua controlul stocului și al vânzări prin „workeri digitali”. Mai concret, aplicația noastră va comandă singur un nou stoc. Astfel, acțiunile mâncătoare de timp, cum ar fi schimbarea prețului, comunicarea între client și vânzător și analiza produselor vor fi preluate în întregime de platformă. La un an de la lansarea aplicației, avem până în prezent peste 400 de clienți care folosesc aplicația, iar de curând putem considera că am ieșit din stadiul de MVP și este disponibil la nivel internațional, nu doar la nivel național”, a declarat Ekart Dragoș, unul dintre co-fondatorii CyberAmz.

Citește și: Aplicație pentru depistarea datornicilor. Chiar există

Industria e-commerce crește exponențial la nivel mondial, iar România – prin miile de specialiști în IT care lucrează la foc continuu pentru dezvoltarea acestui sector de activitate – se află cu un pas înaintea multor țări europene.  La nivel mondial, vânzările în mediul online erau cotate, în anul 2014, la 1,3 trilioane de dolari, iar experții de la The Enterprise Guide to Global Ecommerce anticipează că piața va creste cu 246,15% până în anul 2021, adică la 4,5 trilioane de dolari. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel