Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Apa miraculoasă de la Fântâna Mare. Care sunt efectele curative. GALERIE FOTO
20 aug 2019 / 15:23, de  Mara Ivan
Povestea apei minerale din inima Moldovei, descoperită recent la Fântâna Mare, începe cu o mână de oameni dornici să-și dezvolte atât propria afacere, cât și zona în care s-au născut. Rețeta succesului a avut câteva ingrediente foarte importante: un om cu inițiativă, un antreprenor interesat să facă investiții, posibilitatea de a face finanțări cu ajutorul fondurilor europene și o bancă dispusă să acorde suma necesară încceperii proiectului.
Teodora Bendescu, un antreprenor interesat să facă investiții
Teodora Bendescu, un antreprenor interesat să facă investiții

Relația cea mai importantă și extrem de productivă s-a legat, pentru mult timp, între antreprenor – suceveanca Teodora Bendescu – și CEC Bank, suportul financiar prin care s-au putut face investițiile. De aici a pornit o afacere de succes care a cucerit Moldova, cu cea mai bună apă plată, îmbuteliată din izvoare locale, iar în scurt timp ar putea cuceri întreaga țară. Antreprenoarea care a scos la lumină apa miraculoasă de la Fântâna Mare își spune povestea de succes.

Cum ați început această afacere cu apă minerală?

Teodora Bendescu: În anul 2005 aveam o fabrică de cărămidă și o pensiune. A venit cineva la mine, să-mi spună că s-au descoperit niște izvoare cu apă extraordinar de bună. Am făcut prospecțiuni, analize, iar după trei ani am luat decizia să începem investiția. Am trimis probe pentru analize și la Londra, au ieșit foarte bune și am fost foarte încântată. La fel de bune au ieșit și analizele la București. Am făcut toate testele posibile și toate au ieșit foarte bune. Am monitorizat izvoarele timp de trei ani, să vedem dacă apa rămâne la fel de bună, iar rezultatele au fost excelente.

Când ați făcut prima investiție?

Teodora Bendescu: Mai întâi, în primul an, am ridicat totul din fonduri proprii, apoi, în al doilea an, am investit în alimentarea cu electricitate. A durat mai mult de jumătate de an, cu toate aprobările și proiectele care ni s-au cerut. Apoi am început îmbutelierea. În 2010 am adus utilajele, iar în 2011 am început, efectiv. Investiția în prima linie de îmbuteliere am putut s-o facem prin fonduri europene, cu ajutorul împrumuturilor pe care ni le-a acordat CEC Bank. Am făcut două proiecte finanțate din fonduri europene, primul în 2010-2011, iar al doilea, acum doi ani. Pentru prima linie de producție, ne-a ajutat foarte mult împrmutul de la CEC Bank, inclusiv pentru achiziții, până s-a făcut rambursarea, prin proiectul european. Apoi a fost mai ușor, la cel de-al doilea proiect, prin care am făcut îmbunătățiri și am mai cumpărat o linie mai mică de îmbuteliere a apei la cinci și la șase litri.

La ce sumă se ridică investiția totală, până în prezent?

Teodora Bendescu: Investițiile companiei Moldavia SRL se ridică, astăzi, la aproape un milion de euro. Ne pregătim și pentru o nouă etapă de dezvoltare. Am cumpărat utilaje de foarte bună calitate, pentru îmbutelierea apei plate de izvor Fântâna Mare, fabricate în Germania, Italia și Ungaria, cu ajutorul unui proiect finanțat prin fondul F.E.A.D.R, în proporție de 70%. Astfel, am reușit să punem pe picioare o fabrică modernă de îmbuteliere a apei, la standarde europene. Capacitatea utilajelor este de 2.200-2.500 de peturi pe oră. Toate operațiunile de îmbuteliere sunt complet automatizate.

Ce are special apa minerală pe care ați adus-o, practic, la lumină, când v-ați hotărât să începeți îmbutelierea?

Teodora Bendescu: Apa minerală este bogată în magneziu și ajută la buna funcționare a mușchilor, pentru că magneziul este un mineral esențial pentru organismul nostru, care permite mușchilor să se relaxeze. Motivul pentru durerile musculare este, adesea, deficitul de magneziu. De asemenea, menține performanța musculară. Apa minerală ajută foarte mult și pielea, datorita cantităților ridicate de dioxid de siliciu care consolidează celulele spongioase ce se găsesc între fibrele de elastină și colagen. Cei care beau această apă minerală vor constata că îi ajută și în încetinirea formării ridurilor. Da, această apă cu efecte miraculoase menține sănătatea pielii, a mușchilor și chiar a oaselor. Studiile științifice arată că este foarte important calciul din apa minerală, care ajută la menținerea unei densități osoase normale și împiedică, astfel, dezvoltarea bolilor de oase, precum osteoporoza. Sursa de apă provine de la baza dealului Temelie, de la 120 metri adâncime, fiind împinsă la suprafață prin presiunea pânzei freatice, unde este captată prin două puțuri.

Cum au primit consumatorii această apă, ca produs nou, pe o piață deja bine conturată?

Teodora Bendescu: Este greu să pătrunzi pe piață cu un produs nou. Toată lumea este suspicioasă. Oamenii cred că cele mai bune sunt brandurile mari. Dar oamenii au văzut cât de bună este apa și au început să bea numai apă de la noi. Avem clienți care vin și de la Piatra Neamț, de la Târgu Neamț, de la Botoșani, să cumpere o dată la trei luni. Ne-a crescut inima, când am văzut cât de apreciată este apa noastră. Oamenii ne cer să aducem apă și în localitățile lor, pentru că, încet-încet, s-a dus vestea.

În viitor, intenționați să rămâneți în continuare distribuitori în zona Moldovei sau să vă extindeți?

Teodora Bendescu: Deocamdată distribuim doar în zona Moldovei, dar urmează să ne extindem în toată țara. Peste un an, vrem să achiziționăm și o linie de îmbuteliere pentru sucuri, pentru că apa este foarte bună, deci și sucurile vor fi foarte bune. Sperăm să fie primite la fel de bine și sucurile, pentru că vor fi și foarte sănătoase, fiind făcute cu aceeași apă foarte bogată în minerale.

Ştiri Recomandate

Japonezii cred că preparatul ar putea ajuta

Coronavirus. Japonezii caută medicamentul potrivit. Ce fac

Ministrul nipon al Sănătății, Kato Katsunobu, a anunțat că autoritățile de resort analizează posibilitatea folosirii...

Inclusiv un tânăr român a căzut victimă atacului terorist

Germania. Demonstrație uriașă la Hanau împotriva urii

Circa 3000 de oameni au participat sâmbătă în oraşul Hanau din vestul Germaniei la o manifestaţie...

Se joacă pe muchie de cuțit

Turcia ar putea împinge SUA într-un al treilea război mondial

Rusia și Turcia merg în direcția scenariului de coșmar al unui război rece după ce doi militari turci au murit...

Misterul Nefertiti, în sfârșit descifrat?

Egiptologii cred că au găsit-o! Camera secretă

De mulți ani, celebrul mormânt al regelui Tutankhamon, vechi de 3.300 de ani, face obiectul unei teorii...

Trolii ruși postează dezinformări

Rușii bagă spaima în oameni. Campanie odioasă pe rețelele sociale

Mii de conturi de pe reţelele Twitter, Facebook şi Instagram asociate cu Rusia răspândesc dezinformare...

Este bine de știut

Pensii facultative. Care sunt beneficiile pentru salariați

Salariații care au încheiat un contrat cu un fond de pensii privat pentru a contribui la pensiile facultative,...

Unii angajați nu vor scăpa prea ușor

Amendă colosală pentru o bancă americană. Scapă de acuzații

Banca americană Wells Fargo a ajuns la o înțelegere cu autoritățile Statelor Unite, acceptând să...

Nu are nici o legătură...

Raluca Turcan a găsit răspunsul. De ce s-a depreciat leul

Prim-vicepreşedintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, a precizat, sâmbătă, că deprecierea leului şi...

Curs valutar | Actualizat la 23-02-2020
EUR flag1 EUR = 4.8026 RON
USD flag1 USD = 4.4462 RON
GBP flag1 GBP = 5.7406 RON
CHF flag1 CHF = 4.5258 RON
AUD flag1 AUD = 2.9317 RON
DKK flag1 DKK = 0.6430 RON
CAD flag1 CAD = 3.3532 RON
HUF flag1 HUF = 0.0142 RON
JPY flag1 JPY = 0.0398 RON
NOK flag1 NOK = 0.4765 RON
SEK flag1 SEK = 0.4536 RON
XAU flag1 XAU = 233.5122 RON
Monede Crypto
1 BTC = 43628.34RON
1 ETH = 1183.67RON
1 LTC = 338.09RON
1 XRP = 1.24RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: 2.36% p.a.
ROBOR:
3 luni: 2.99%
6 luni: 3.11%
12 luni: 3.19%
EURIBOR:
3 luni: -0.4100 %
6 luni: -0.3580 %
12 luni: -0.2940 %