Antibiotice Iași, profit de aproape 25 milioane de lei
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Antibiotice Iași
Antibiotice Iași
Societatea Antibiotice Iaşi a înregistrat în primul semestru al acestui an un profit brut de 24,923 milioane lei, mai mare cu 20% comparativ cu cel din perioada similară a anului trecut, şi în profit net în valoare de 22,32 milioane lei, în creştere cu 11%, conform datelor remise joi Bursei de Valori Bucureşti. 

În primele şase luni valoarea vânzărilor companiei a fost de 167 milioane lei, în creştere cu 1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. 

Produsele cu prescripţie medicală au reprezentat 80,8% din totalul vânzărilor valorice (135 milioane lei), iar cele fără prescripţie medicală (OTC) 19,2% (32,1 milioane lei), în creştere cu 3,8%. Principalele clase terapeutice care au înregistrat creşteri valorice au fost: preparate dermatologice (+2,2 milioane lei), Sistem Nervos Central (+2,1 milioane lei), Sistem Cardiovascular (+0,7 milioane lei), Sistem Musculo-Scheletic (+0,7 milioane lei), Sistem Genito-urinar (+0,6 milioane lei) şi Sistem Respirator (+0,2 milioane lei). 

În primul semestru al anului curent, Antibiotice SA şi-a menţinut poziţia de lider pe segmentul medicamentelor generice şi OTC comercializate în spitale, cu o cotă de piaţă de 15,7%. În topul medicamentelor fără prescripţie medicală şi suplimente alimentare (OTC), Antibiotice SA ocupă locul al 16-lea, dintr-un total de 221 companii. 

Citește și: Grupul farmaceutic Novartis nu vinde nimic. Promisiunea companiei

Antibiotice şi-a planificat pentru 2019 o producţie de 583,8 milioane unităţi farmaceutice sub formă de comprimate, capsule, produse parenterale, produse topice (unguente, creme, geluri), supozitoare şi ovule, cu 58,8 milioane unităţi mai mare decât în 2018. În semestrul I producţia realizată s-a concretizat în 320 milioane unităţi farmaceutice, comparabil cu aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea producţiei fabricate pentru export (Nistatina şi produse finite) a reprezentat 28,6% din totalul valorii produselor fabricate pe platformă. Valoarea totală a producţiei a fost de 228 ,4 milioane lei. 

Producătorul de medicamente şi-a programat pentru 2019 investiţii de 92,284 milioane lei, valoarea realizată la 30 iunie fiind de 17,947 milioane lei. 

În ceea ce priveşte exporturile, în perioada ianuarie-iunie 2019, acestea au crescut cu 6,34 % comparativ cu primele şase luni din 2018. 

"Au fost continuate principalele direcţii de dezvoltare din strategia Antibiotice SA pe pieţele internaţionale: Dezvoltarea prezenţei în teritoriile în care Antibiotice are reprezentanţă deschisă: Vietnam, Ucraina, Moldova, Serbia; Creşterea cotei de piaţă pe pieţele reglementate, în special pe piaţa SUA.; Dezvoltarea/consolidarea prezenţei societăţii pe pieţele actuale şi adaptarea portofoliului de produse la pieţe externe potenţiale în funcţie de specificul de consum local; Dezvoltarea de noi modele de afaceri şi de parteneriate pe pieţele externe, care să accelereze dezvoltarea companiei la nivel internaţional; Menţinerea poziţiei de lider mondial pentru substanţa activă Nistatina", se menţionează în raportul remis BVB. 

Principalele destinaţii ale produselor Antibiotice (Produse Finite şi Nistatina) în semestrul I 2019 au fost Asia (35%), America de Nord (20%) şi Europa (15%). Vânzările în aceste zone au reprezentat aproximativ 70% din vânzările realizate pe pieţele externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel