Anthony Fauci AVERTIZEAZĂ omenirea: Produce mai multe daune, inclusiv DECES
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Anthony Fauci AVERTIZEAZĂ omenirea: Produce mai multe daune, inclusiv DECES
Anthony Fauci AVERTIZEAZĂ omenirea: Produce mai multe daune, inclusiv DECES
Autorităţile americane ar trebui să se aştepte la ce este mai rău în legătură cu noua tulpină a coronavirusului, a declarat duminică expertul-şef în boli infecţioase din SUA, dr. Anthony Fauci, potrivit DPA.

"Trebuie se ne asumăm acum că (versiunea) care circulă în special în Marea Britanie are o creştere a virulenţei, în special puterea virusului de a produce mai multe daune, inclusiv deces", a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o emisiune la postul de televiziune CBS.

El a comentat noile descoperiri conform cărora noua formă a virusului, originară din Marea Britanie, are o rată a mortalităţii cu 30% mai mare pentru persoanele de peste 60 de ani, comparativ cu tulpina iniţială.

A fost marcat pe VIAȚĂ! Trecutul TRAGIC al Președintelui SUA

"Este o creştere semnificativă", a precizat Fauci.

"Vream să analizăm şi noi datele, dar avem toate motivele să le credem", a afirmat el în legătură cu autorităţile britanice.

În privinţa unei tulpini diferite care provine din Africa de Sud, Fauci a spus că vaccinurile par să fie mai puţin eficiente împotriva acesteia "în unele cazuri".

În acelaşi timp, dr. Deborah Birx, fostă coordonatoare a campaniei împotriva coronavirusului în cadrul Casei Albe conduse de Donald Trump, a făcut dezvăluiri în legătură cu atitudinea administraţiei precedente faţă de izbucnirea epidemiei.

"Au fost oameni la Casa Albă care credeau cu certitudine că este vorba de o farsă", a declarat Deborah Birx tot la CBS. "Informaţiile erau confuze la început", a precizat ea.

"Toată lumea a făcut interpretări pe baza a ce ştia", a adăugat ea.

Deborah Birx, devenită celebră pentru tăcerea ei în timpul unei conferinţe de presă incoerente din aprilie 2020 în care Trump a sugerat folosirea înălbitorului ca tratament împotriva COVID1-9, a spus că s-a gândit "mereu" să îşi dea demisia din acest grup de lucru disfuncţional.

"De ce ai vrea să treci prin aşa ceva în fiecare zi?", a declarat ea.

"A trebuit să mă întreb în fiecare dimineaţă: Este ceva ce cred că pot să fac care să ajute la combaterea pandemiei? Şi m-am întrebat asta şi în fiecare noapte", a adăugat Deborah Birx, care a afirmat în decembrie că intenţionează să se retragă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel