ANPC. AMENZI și magazine ÎNCHISE în Constanța
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
(ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 14.000 de lei şi au închis definitiv un magazin alimentar
(ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 14.000 de lei şi au închis definitiv un magazin alimentar
Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi în valoare de 14.000 de lei şi au închis definitiv un magazin alimentar, în urma verificărilor realizate în municipiul Constanţa, a anunţat, sâmbătă, ANPC. 

Controalele s-au desfăşurat atât la agenţii economici care îşi desfăşurau activitatea în pieţe agroalimentare cât şi la operatorii economici din oraş.

"Au fost controlaţi 18 operatori economici şi 3 producători individuali de produse lactate. Până în acest moment au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi în valoare de 14.000 de lei şi 4 avertismente, urmând ca, în cazul a 15 operatori economici, acţiunea de verificare să continue şi în zilele următoare. De asemenea, ca măsuri complementare, un magazin alimentar a fost închis până la remedierea neregulilor constatate, fiind deschis între timp, în urma corectării abaterilor, fapt verificat de comisarii ANPC, iar un altul a fost închis definitiv", se arată în comunicatul ANPC.

Contrapropunere la iniţiativa franco-germană pentru un plan de reconstrucţie pentru UE

Abaterile depistate de comisarii ANPC care au dus la sancţionarea operatorilor economici s-au referit la nerespectarea condiţiilor de vânzare şi păstrare a peştelui şi a produselor din peşte, gheaţa necesară lipsind total sau fiind insuficientă, ceea ce a făcut ca produsele respective să fie nesigure şi improprii consumului uman; existenţa la vânzare a unor produse alimentare cu data durabilităţii minimale depăşită;existenţa la vânzare a unor produse alimentare fără a avea etichete cu elemente de identificare, data producţiei, data durabilităţii minimale sau data limită de consum, data capturii pentru peşte, ţara de provenienţă a mărfii sau traduse în limba română.

De asemenea, condiţiile de păstrare sau expunere la vânzare erau improprii în unele zone (spaţii neigienizate, vitrine ruginite sau deteriorate), iar în cazul unităţilor de alimentaţie publică, cu autoservire, s-a constatat lipsa listei meniu, a ingredientelor folosite, a posibilelor substanţe alergene.

Controalele au fost realizate de către echipele mixte al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti şi ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, sub coordonarea preşedintelui ANPC, Eduardt Cozminschi, a directorului general, Paul Anghel, şi a secretarului general, Eduard Ştefan Olteniceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel