Urmărește dezbaterea live

Angajații s-au învățat să lucreze de ACASĂ. Câți salariați s-ar întoarce la birou
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
53% dintre angajați spun că nu observă mari schimbări al productivității aestora, comparativ cu începutul pandemiei, în timp ce 23% dintre aceștia au reuşit chiar să îşi crească productivitatea.
53% dintre angajați spun că nu observă mari schimbări al productivității aestora, comparativ cu începutul pandemiei, în timp ce 23% dintre aceștia au reuşit chiar să îşi crească productivitatea.
Teleworkingul sau telemunca îi atrage pe salariați, aproape un sfert dintre aceștia preferând să lucreze în continuare remote, în timp ce 43% dintre aceștia ar prefera un sistem de lucru hibrid. Doar un sfert dintre angajați au simțit lipsa interacţiunii cu membrii echipei.

Relaxarea restricţiilor a adus în discuţie reîntoarcerea la birou a angajaţilor, care în ultimul an şi-au mutat activitatea acasă sau în spaţiul care le oferea cel mai mult confort şi siguranţă. Perioada pandemiei a fost una care a accelerat capacitatea de adaptabilitate a angajaţilor, dar şi a modului de funcţionare a companiilor.

Pe viitor, 43% dintre angajaţi ar prefera întoarcerea la birou sau un sistem de lucru hibrid, care ar presupune mai mult lucrul de la birou, pentru un confort emoţional sporit şi productivitate mai bună.

Un sfert dintre respondenţi (24%) declară că s-au adaptat suficient de bine încât să prefere lucrul de acasă sau un sistem hibrid care favorizează acest mod, în timp ce 33% dintre salariați sunt încă nehotărâţi.

53% dintre angajați spun că nu observă mari schimbări al productivității aestora, comparativ cu începutul pandemiei, în timp ce 23% dintre aceștia au reuşit chiar să îşi crească productivitatea. 17% dintre angajați consideră că acest efort prelungit şi-a spus cuvântul inclusiv asupra eficienţei muncii lor.

Citește și: Comerțul cu ridicata scade. Vânzările de alcool și tutun, cresc

Întrebaţi ce anume influenţează cel mai mult productivitatea, angajaţii spun că presiunea de a face faţă la mai multe sarcini în acelaşi timp (23%), programul imprevizibil de muncă, care nu mai face posibilă delimitarea între viaţa personală şi cea profesională (19%) şi volumul prea mare de muncă (19%).

Angajaţii consideră că şefii le-ar putea oferi anumite beneficii, pentru a avea un randament mai bun la locul de muncă. Astfel, 37% dintre respondenţi spun că ar avea nevoie de un training de dezvoltare profesională şi dobândirea de noi competenţe. 22% s-ar bucura de un program flexibil, în timp ce 12% şi-ar dori zile libere suplimentare. Pentru alţii, important ar fi să primească sprijin financiar pentru întreţinerea şi supravegherea copiilor în timpul programului (bonă, afterschool, creşă etc.), aşa cum au răspuns 8% dintre angajaţii chestionaţi, dar şi acces la servicii de wellness (5%) sau consiliere psihologică (3%).

Cea mai mare provocare cu care s-au confruntat angajaţii este aceea de a respecta clar timpul alocat biroului, astfel încât să nu interfereze cu timpul personal, după cum au spus 24% dintre respondenţi. Alţi 25% dintre angajaţi simt că le este greu să gestioneze corect timpul la birou, astfel încât să evite supraîncărcarea cu sarcini. 

Sondajul a fost efectuat de BestJobs, în perioada 4-14 iunie, pe un eşantion de 937 utilizatori de internet din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel