Andreea Paul: Statul poate să cadă economic oricât de mult, aproape la infinit
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Andreea Paul
Andreea Paul
Guvernul României trebuie să iniţieze un pachet de măsuri pentru a susţine companiile "aprig" lovite criza generată de coronavirus, a declarat miercuri, Andreea Paul, preşedintele INACO.

"Văd un risc major de recesiune şi de probleme sectoriale acute, certe, în anumite domenii de activitate, dar toate acestea au şi soluţii. Dacă o companie nu poate salva statul, statul poate salva companiile şi aceasta ca să nu ajungem să le adunăm cu făraşul peste câteva luni de zile. Se impune un pachet de măsuri iniţiate de către Guvernul României pentru a susţine companiile aprig lovite de momentul acesta al crizei generate de coronavirus" , a spus Andreea Paul.

Întrebată dacă există spaţiu fiscal pentru luarea unor măsuri de susţinere a economiei, Andreea Paul a precizat că "statul poate să cadă economic oricât de mult, aproape la infinit, o companie însă nu".

Citește și: Coronavirus. Piperea știe ce vor face băncile în caz de neplată a ratelor

Ca să putem reveni repede după trecerea valului adus de coronavirus trebuie să putem reporni motoarele economice, iar aceasta implică existenţa companiilor, dar dacă nu luăm măsuri pentru susţinerea firmelor vom întârzia foarte mult revenirea economică, a explicat ea.

Andreea Paul a precizat că statul ar trebui să oprească investiţiile care nu ajută economia, dar că nu are în vedere măsuri drastice precum tăieri de salarii şi concedieri.

De asemenea, ar trebui să se onoreze în timp real decontările pentru concediile medicale, să gândim compensarea taxelor şi impozitelor la stat cu veniturile. Andreea Paul susţine că ar trebui analizată suspendarea sau amânarea taxelor şi impozitelor la stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel