Anchetă de proportii în SUA pentru o Dacia şi un drumeag la Caracal
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Dacia Sandero Stepway 2
Dacia Sandero Stepway 2
Pentagonul ar fi achiziționat o Dacia Sandero Stepway 2 pentru Ministerul Apărării din România, iar acum se caută explicații, scrie Bloomberg.

Aparent, fostul secretar al apărării, Jim Mattis, care și-a dat demisia înaintea Anului Nou, ar fi aprobat cheltuieri ale US Navy în valoarea de 2,9 milione de dolari dintr-un fond dedicat unor ”cheltuieli extraordinare” din care s-a realizat plata contractorilor locali pentru construirea unui drum aflat în perimetrul bazei de la Deveselu cât și plata către MApN pentru mașină.

Citește și:Pentagon cumpără ochelari de la Microsoft. De 480 de milioane de dolari

Relații internaționale

”Cred că achiziționarea mașinii are rolul de a evita deteriorareai relațiilor dintre SUA și România cât și a adversității din partea opiniei publice”, scria Mattis în octombrie.

Mike McCord, fost controlor al Pentagului scria într-un e-mail că: ”este neobișnuit să folosești fondurile SUA pentru a cumpăra un vehicul pentru o țară gază spre deosebire de cazul mai ușor de înțeles în care am putea cumpăra un vehicul pentru a susține un partener de coaliție într-un teatru de operațiuni precum Afganistan ".

Citește și:Pentagonul cumpără 255 avioane de luptă F-35

SUA a plătit 2,9 milioane $ și pentru drumul de la Deveselu

Cele 2,9 milioane de dolari au fost plătite pentru proiectarea și construirea a 12,4 kilometri de drum de incintă din unitatea militară de la Deveselu. Aici sunt plasați militari americani și români care supraveghează instalația U.S. Aegis Ashore Missile Defense care este menită să intercepteze rachetele lansate de Iran spre Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel