Noua armă de asalt a US Army vine din viitor
Autor: Andreea Craciun
Data actualizării:
Data publicării:
NGSW, noua generație proiectată de General Dynamics
NGSW, noua generație proiectată de General Dynamics
Departamentul Apărării SUA cere Congresului 111,2 milioane de dolari pentru dezvoltarea unei noi arme din noua generație Next Generation Squad Weapons (NGSW) pentru a înlocui carabinele M4A1 și M249, până la finele lui 2023.

Bugetul, care a fost cerut a fost făcut public săptămâna trecută, și reprezintă dublu față de banii care sunt acordați anual pentru dezvoltarea unor astfel de arme.

Unul din scopurile acestui program este acela de a oferi infanteriei arme mai eficiente și cu o rară de acțiune mult mai mare care vor înlocui pe cele de 5,56 mm ale NATO cu unele care trac cu muniție specială de 6,8 mm.

Armata SUA a selectat anul trecu companiile Textron Systems, General Dynamics și Sig Sauer pentru a dezvolta un prototip pentru noua linie de arme.î

Departamentul Apărării intenționează să finanțeze finalizareea prototipului noii arme automate și muniția și va selecta una dintre cele trei versiuni până la sfârșitul lui 2021.

”Noua carabină automată, care este mult mai letală, oferă capabilități suplimentare în cazul angajării într-o luptă terestră” se spunea în specificațiile cerute.

Proiectilele cu uraniu au făcut tancurile SUA mai nimicitoare ca niciodată

M249 SAW a fost introdusă în 1984 pentru a oferi infanteriei o armă care are o rată mare de foc. US Marine Corps a început deja să înlocuiască M249 cu noile M27, o variantă a Heckler & Koch HK 416.

Modificarea vine în mijlocul unei schimbări strategice după 20 de ani de lupte cu insurgenții din Orientul Mijlociu și pregătirile necesare pentru a cotracara evoluția capabilităților din Rusia și China.

General Dynamics și Automatic Rifle au oferit câte un prototip de pușcă de asalt pentru a înlocui M249.

Designul armei de asalt, care are magazia și încărcătorul în spatele trăgaciului, permite puștii General Dynamics să fie mai scurtă decât M4, în timp ce are M4 este mai lungă cu 20 cm. Armata Statelor Unite a respins în trecut puștile în stilul bulbup, deși Franța, Marea Britanie, Israel și alte țări s-au bazat pe design.

Arma proiectată General Dynamics cântărește sub 5 kg.

Arma proiectată de Textron utilizează cartușe cu material compozit în loc de cele din bronz, ceea ce redude mult greutatea armei.

Prototipul celor de la Sig Sauer seamănă cel mai mult cu M16 și M4. Acesata cântărește și ea în jur de 5,4 kg și poate trage 600 de focuri pe minut, o rată poate mai mică decît M249 dar cu o precizie mult mai mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...


pixel