Urmărește dezbaterea live

Americanii au făcut praf racheta Bulava, mândria rușilor
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Mult zgomot pentru nimic!
Mult zgomot pentru nimic!
Într-un articol publicat în revista americană de specialitate The National Interest, analistul Sebastien Roblin ajunge la concluzia că, în realitate, racheta nucleară rusă Bulava poate fi inclusă în categoria ”mult zgomot pentru nimic”. Practic, expertul face praf această armă, ridicată în slăvi de Moscova.

Printre altele, Roblin explică faptul că gradul de precizie a rachetei balistice intercontinentale R-30 Bulava-30, destinată amplasării pe submarinele din clasa Borei, este insuficientă pentru a fi utilizată într-un eventual scenariu al ”primului atac”, ce presupune, printre altele, distrugerea dispozitivelor de lansare a racehetelor americane LGM-30 Minuteman.

Venind în sprijinul afirmației sale, autorul materialului reia varianta actualizată a proprietăților tehnice ale R-30 Bulava-30, apărute pe site-ul russianspaceweb.com, unde se arată că marja de eroare a acestei arme este de 350 de metri, adică de patru ori mai mare decât in cazul rachetei balistice intercontinentale americane Trident D5.

Citește și Armă hipersonică testată cu succes. Cursa înarmării naște monștri

Mai mult, Sebastien Roblin amintește că Bulava a eșuat în 10 din cele 27 de lansări-test efectuate până în prezent, iar cauza, în toate aceste exerciții, au fost defecțiuni de producție. Trăgând o concluzie, analistul american subliniază că ”R-30 este doar o armă strategică, mai degrabă o sperietoare: pentru a distruge ținte cheie, precum instalații de lansare, nu are nici precizia necesară, nici perfecțiunea de concepție care să-i asigure un succes garantat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel