Amendă în valoare de 1000 de lire în Marea Britanie. Ce NU trebuie să faci
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Lire
Lire
Călătorii sosiţi în Marea Britanie din străinătate sunt pasibili de amenzi de până la 1.000 de lire sterline (1.100 de euro) dacă nu respectă cele 14 zile de carantină obligatorie la intrarea în ţară, ca măsură de prevenire a creşterii numărului de cazuri de coronavirus, relatează vineri EFE.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului britanic, ministrul de Interne, Priti Patel, va oferi în cursul după-amiezii noi detalii despre această măsură care va fi introdusă la începutul lunii iunie.

Rușii au VACCINUL împotriva covid-19 L-au și testat. Dar nu oricum

Vor fi scutiţi de la respectarea acestei reglementări şoferii de camioane şi angajaţii din domeniul medical. Măsura nu va fi aplicată nici celor veniţi din Irlanda.

În schimb, persoanele care vin din Franţa în Marea Britanie trebuie să respecte această regulă, contrar celor anunţate în ultimele zile.

Călătorii internaţionali trebuie să completeze un formular de intrare în ţară, în care să precizeze datele de contact, aceştia putând fi supuşi unei inspecţii aleatorii de către angajaţii sanitari pentru a se verifica dacă respectă prevederile.

Potrivit autorităţilor, orice călător care intră în ţară cu avionul, feribotul sau cu trenul trebuie să furnizeze o adresă privind locul în care se va izola, altminteri va fi guvernul cel care se va ocupa de găzduirea lor în perioada de carantină.

Executivul lui Boris Johnson a anunţat în urmă cu câteva zile că această măsura va fi revizuită la fiecare trei săptămâni.

Măsura a fost calificată de consilierul delegat al companiei Ryanair, Michael O'Leary, drept "idioată" şi "impracticabilă", în timp ce sectorul aviatic britanic şi-a exprimat îngrijorarea că această decizie va sfârşi prin a "ucide" călătoriile internaţionale dinspre şi spre Marea Britanie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel