Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, prânz de lucru la CCIR
Autor: Crişan Andreescu
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, alături de Mihai Daraban, președintele CCIR
Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România, alături de Mihai Daraban, președintele CCIR
Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a avut, miercuri, 2 decembrie, o întâlnire cu E.S. Adrian Zuckerman, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, în scopul identificării unor soluții viabile de creștere a schimburilor comerciale bilaterale.

În cadrul întâlnirii, care a durat aproximativ trei ore, au fost abordate teme de actualitate, precum impactul pandemiei COVID-19 asupra economiei celor două țări, creșterea investițiilor SUA în România și, implicit, facilitarea accesului antreprenorilor români pe piața americană, precum și a celor din SUA în spațiul european.

„Am avut o întâlnire extrem de fructuoasă cu E.S. dl. Adrian Zuckerman, în care am reușit să atingem foarte multe dintre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri, atât cel din România, cât și cel din SUA, mai ales, acum, în perioada pandemiei. Statele Unite au avut o creştere economică de 33,1% în trimestru al treilea al anului 2020. Este o piață extrem de dinamică. Totodată, este o piață care ar trebui să ne tenteze mai mult decât ne tentează, în prezent, piața Uniunii Europene, unde, din nefericire, am ajuns o economie de subcontractori.

În SUA există cea mai mare densitate de multinaționale, care oferă investitorilor un potențial uriaș de a pătrunde și pe alte piețe, America fiind un hub pentru multe direcții economice și nu numai. După cum știți, misiunea CCIR este de a sprijini internaționalizarea business-ului românesc, de a ajunge, astfel, și în etapa de export de servicii”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

“SUA și-a exprimat de foarte mult timp interesul în ceea ce privește dezvoltarea antreprenoriatului și a sectorului privat din România. De altfel, acest lucru reprezintă un pilon de bază al Parteneriatului Strategic dintre cele două state. Sunt  ferm convins de faptul că un mediu de afaceri sănătos reprezintă un element foarte important pentru construirea și consolidarea democrației.

Dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri este urmată, negreșit, de creștere economică. Nu trebuie să uităm însă de aplicarea statului de drept, un alt element esenţial pentru o economie puternică. Mediul de afaceri are nevoie de o legislație sănătoasă, de predictibilitate, de legi care nu se schimbă de la o zi la alta”, a declarat E.S. ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, dl. Adrian Zuckerman.

 

România – SUA, valoarea schimburilor comerciale

 

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale România – SUA s-a situat, la sfârșitul anului trecut, la 2,1miliarde euro, potrivit datelor oferite de ONRC. Numărul total al companiilor din SUA active în România, în martie 2020, era de 7903, cu o valoare totală a capitalului social subscris de aproape 1,1 miliarde de  dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel