Altfel de vaccin împotriva Covid-19. Armata americană vrea altceva
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Impactul pandemiei asupra economiei este unul deosebit de puternic
Impactul pandemiei asupra economiei este unul deosebit de puternic
O terapie bazată pe utilizarea anticorpilor celor care s-au vindecat de Covid-19 ar trebui să ofere protecție împotriva contaminării cu noul virus sau să facă mai ușoară boala. O măsură provizorie, dar care ar putea apăra de pandemie măcar o parte din populație și ar permite medicilor să reziste pănă la apariția unui vaccin complex.

Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), structura specială a Pentagonului care are rolul de a dezvolta noi tehnologii pentru forțele armate, lucrează la crearea unui ”scut” împotriva noului virus.

Potrivit Popular Mechanics, ca element de baza pentru viitorul tratament se vor folosi anticorpii celor care s-au îmbolnăvit de noua gripă și s-au vindecat.

În prezent, experții DARPA efectuează analiza genetică a limfocitelor B ale persoanelor care au avut covid-19, celule care produc anticorpii cu ajutorul cărora organismul luptă cu virușii intruși.

Scopul acestor cercetări este acela de a dezvolta o metodă care să permită organismului omului să producă anticorpi împotriva noului coronavirus înainte de contaminare. Astfel că, după infectare sistemul imunitar va fi pregătită să contracareze atacul.

 Citește și Covid-19. Descoperire importantă a medicilor chinezi. S-a găsit o portiță

”Scutul” antivirusal nu poate asigura o protecție totală împotriva contaminării, dar ar trebui să câștige timp până la găsirea unui vaccin complex, adică peste 12-18 luni. DARPA susține că medota lor va putea fi deja aplicată peste trei luni.

Cercetătorii americani speră cu folosirea acestui ”vaccin incomplet”, oarecum preventiv, va putea reduce din povara care apasă asupra spitalelor și medicilor, ceea ce va crește nivelul de însănătoșire printre pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel